Da Siv startet å trene hund for 13 år siden fant hun ut at dette var noe hun ville fortsette med. Trenerkurset til Canis hundeskole ble derfor til instuktørutdanningen.

Men det var ikke nok, dette kunne ikke være alt. Samme året startet hun derfor trenerutdanning steg 1, deretter 2 og til sist agilitytrenerutdanning hos klickerklok. Sverige ble hennes favorittkurs sted og hun fortsatte på kurs og elitesatsinger for flere ganger SM vinner i lydighet Maria Brandel.

Siv er egentlig utdannet vernepleier, men jobber nå fulltid med å holde kurs og foredrag i Norge, Sverige og Danmark.

I 2010 fikk hun for første gang være med på rekruttsamling med sin daværende border collie Kry. Det økte motivasjonen for å gjøre det bra enda mer og hun fortsatte treningen mot målet; å få være med på landslaget.

Etter et bra NM i 2011 hvor de kom som nr.5 fikk de være med til nordisk som reserve. Det var en fantastisk stor følelse og Siv og Kry endte opp som nr 9 totalt.

Deretter ble Kry godkjent gjeterhund både kl 1 og kl 2

I 2013 ble Siv, med mye hardt arbeid, nr 2 i NM med sin andre border collie, Vips. Et stort øyeblikk!

Etter å ha holdt på med lydighet i 10 år begynte hun å interessere seg for ringsporten mondioring. Hun overtok en 7 år gammel malinois tispe og startet som deres første konkurranse Nordisk mesterskap i Danmark kat 3 hvor de vant! Deretter konkurrerte de VM i Spania senere samme året.

Siv har som motto er at livet er et sirkus! En stor del lek og moro og en like stor del progresjon og prestasjon.

Hun elsker å trene hund, ingenting kan få henne så vannvittig glad eller så utrolig frustrert. Å få pønske ut nye løsninger eller andre måter å gjøre ting på er noe av det som gjør det så morsomt.

Siv reiser rundt og holder kurs, foredrag og privattimer på bestilling.

Planlagte kurs med Siv Svendsen