Mette vil være å finne som instruktør på noen kurs sammen med Kjersti i Drammen.

Under all skolegang (grunnskole- og universitetsutdannelse) var det hest som stod i fokus. Men når hun flyttet til Oslo etter endte studier meldte hundeinteressen seg for fullt! I 2003 fikk hun sin første hund, en omplasseringshund (cocker spaniel). Men det var først etter at hun hentet sin første valp, Pippi, at hundeinteressen tok av. Pippi er av rasen Welsh springer spaniel og skulle i utgangspunktet "bare" bli Mette sin sporhund. Men ballen begynte å rulle, og det ble både blodsporprøver og utstillinger i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Pippi måtte finne seg i å være prøvekanin for en overivrig hundeeier, og har konkurrert i lydighet, NBF bruks, rallylydighet, jakt for spaniels, blodspor og utstilling.

Våren 2014 ble flokken utvidet, og virvelvinden Lotta ble hentet i Danmark. Lotta skal følge i samme fotspor som Pippi, men har også begynt å snuse på smeller og spesialsøk.

Å trene spor er det aller morsomst vi gjør, uansett om det er bruks eller blodspor!

Mette elsker å gå på kurs, det er alltid noe nytt man kan lære! Hun har bl.a gått flere kurs for Maria Brandel, Thomas Stokke, Tobias Gustavsson, Siv Svendsen, Elin S. Gjeruldsen, Anna Larsson, Kristoffer Modell, Cecilie Køste, Elsa Blomst og Lena Gunnarson.

Planlagte kurs med Mette B. Evensen