Katarina driver foretaket IvrigHund og er én av instruktørene ved CATCH Hundetrening avdeling Vestfold &Telemark.
Hun er diplomert hundeinstruktør, atferdstrener og godkjent NRL Rallylydighetsintruktør. 

Katarina har hatt lidenskap for hund hele livet, og vokste opp med Golden Retrievere hos sine besteforeldre. Hun har drevet aktivt med hundetrening og konkurranse med Cavalier King Charles Spaniel ‘Penny’ (2010). I 2016 og 2017 ble de kvalifisert til NM i Agility med laget ‘Mini Flyers, og har konkurrert i agility og rallylydighet kl. 2.

I 2018 flyttet også Shetland Sheepdog ‘Lissie’ inn. Med hund i hus har interessen for hund utviklet seg til livsstil. De trener og konkurrerer aktivt i rallylydighet (klasse 2) og agility (klasse 3), med ambisjoner om å springe med stjerner i øynene på store mesterskap i inn- og utland. 

Som instruktør er Katarina er opptatt av mestring med hund. Hun fokuserer på hva hund og eier skal gjøre, slik at de begge får en positiv opplevelse og utvikler en god relasjon. Hun kan gi råd om ulike verktøy for å utvikle belønning, samt tips til videre trening i hverdagen og konkurranse.

Den store hundetrenerinteressen er agility, grunnferdigheter og belønningsutvikling. I tillegg har hun gått kurs innen konkurranselydighet, rallylydighet, klikkertrening og aktivisering, samt søksarbeid som spesialsøk, Smeller, spor og rundering. Noe av det viktigste for henne er å kunne ha en hund som kan veksle mellom ro og eksplosivitet, og bygge selvtillit, motivasjon og mestring hos hunden.

Katarina elsker å dra på kurs og fordype seg i hundetrening for å få økt innsikt og forståelse. Hun har bl.a. gått kurs for Eva Bodfäldt, Eva Bertilson, Emilie Johnson Veigh, Siv Svendsen, Maria Brandel, Peder Z. Christiansen, Frode Sjovatsen, Arne Aarestad, Anders Hallgren, Tess Erngren, Natasja Wallin, Malvina Ravenklint og Thomas Stokke. Innen agility har hun gått kurs med instruktører som Jan Egil Eide, Kjersti Jørgensen, Enya Habel, Fanny Gott, Tobias Würst, Monika Rylska, Lucie Glejdurová, Ariane Wieber, Susan Garrett, Kine Eimhjellen, Ina Himle, Ingerid Rodskier Lenes, Martine Hansen, Tarjei Bratt, Christl Faltner, Simon Noel, Irene Yrstad og Eli Beate Sæter.

Katarina jobber til daglig med digital markedsføring. Hun har utdanning innen pedagogikk fra USN og er diplomert hundeinstruktør og adferdstrener.

Motto: Lidenskap for mestring med hund!

CV:

Katarina kan tilby hundekurs, hundetrening, foredrag og privattimer for hund i Grenland, samt andre steder i landet.

 

Planlagte kurs med Katarina S. Bråthen