Katarina vokste opp med schæfere.  Hun har så lenge hun kan huske visst at hun ville skaffe seg hund når hun ble voksen.  Den første hunden var schæferen Lava som dessverre måtte avlives tidlig pga sykdom. Sammen med Lava var hun innom ulike grener innen hundesporten.
Etterhvert fant hun veien til Norske Redningshunder og visste med en gang at det var noe hun ville fortsette å drive med.

Når hun plutselig måtte lete etter ny hund endte det med en tur til Sverige og hennes nåværende hund jakt-goldenen Mollie. De har vært en perfect match for hverandre og har vært sammen siden juli 2016. De har tatt bronsemerket i lydighet.
I mars 2019 ble bruksschæferen Keela også en del av klanen.
Katarina trener aktivt i Norske Redningshunder. Spesielt er hun interessert i spor og feltsøk og kan tenke seg å utvide sin kompetanse på dette.   

Når Katarina får muligheten hiver hun seg over det hun kan av bøker, informasjon og online kurser. Underveis blir de ulike teoriene og metodene prøvd ut sammen med Mollie og Keela.

Det hun synes er viktig med treningen er at hunden skal lykkes gjennom å få mulighet til å tenke selv og at oppgaven deles opp i flere små deler før de til slutt blir satt sammen til en hel øvelse. Videre er hun opptatt av at hunden skal jobbe/være med fordi den vil og ikke fordi den må.
Treningen er noe hund og eier/fører gjør sammen og viktigst av alt skal man ha det gøy sammen.

Planlagte kurs med Katarina B. Pents