Herdag fikk sin første hund i 2009; en kleine mûnsterlander til fuglejakt. I 2015 begynte han å jobbe på Stenberg Hundesenter, som spesialiserer seg på stående fuglehund og ”problematferd”. 2017 startet jeg opp Dagpark på Stenberg Hundesenter for alle hunder. Nå jobber han som Aspirant, med mål om å bli førerhundtrener, ved Hundeskolen Veiviseren. Hundeskolen Veiviseren er Norges største leverandør av førerhund og servicehund.

Konkurrerer aktivt på apportprøver for stående fuglehund og jaktprøver for stående fuglehund, har også konkurrert i lydighet. I tillegg er han aktiv innenfor mentalitetsmiljøet i NKK.

Herdag synes det er ekstra morsomt å prøve seg frem med ulike teknikker for å få frem ønsket atferd. I tillegg synes han det er spennende å observere hundenes språk og hvordan de kommuniserer med mennesker og hverandre. Herdag har jobbet med å lære bort kunnskap siden han var 20 år, han engasjerer seg i kunne se andre oppleve mestring, tilegne seg kunnskap og få fremgang.

Trener hovedsakelig opp mot praktisk jakt og lydighet. Men er interessert i å lære mest mulig også innen andre hundesporter. 
Har en kleine mûnsterlander(11 år) og en engelsk setter(5 år), samt er forvert for en storpuddel gjennom jobben. Har tidligere hatt en langhåret vorsteh og belgisk fårehund malinois.

  • CV:
    - NKK trinn 1 Instruktør
    - NKK Figurant for Mentalbeskrivelse Hund(MH), Funksjonsanalyse(FA) og Karaktertest(K-test)

         - NKK Testleder for Mentalbeskrivelse Hund(MH), Funksjonsanalyse(FA) og Karaktertest(K-test)

         - NJFF Jakthund dressørinstruktør trinn 1 og trinn 2

         - NJFF Aversjonsdressør

         - Instruktørutdannelse ved Hundskolan Vision

         - Etablerte Dagpark på Stenberg Hundesenter
         - Instruktørutdannelse Catch, 2019

Vært aktiv som instruktør i lokal hundeklubb i perioden 2016-2018. Har holdt kurs som: Valpekurs, bronsemerkekurs, konkurranselydighet, apportkurs, samt privatkonsultasjoner innenfor adferdsproblematikk og trening.  


Herdag har stort fokus på at det skal være mestring og fremgang når man trener hund, dette er like viktig for hund og fører. Med filosofien om at ”Hund er hund” og å jobbe strukturert tar han hundetreningen til et nytt nivå.

Planlagte kurs med Herdag Hansen