Gøril bor på et småbruk i Lier, sammen med mann, barn og to hunder. Interessen og gleden av å trene hund startet i tidlig barnealder. Etter flere år med mye masing fikk jeg min første Border Collie, Amigo i 2002, jeg var da 13 år.

Interessen for gjeterhund trening var høyt prioritert de første årene med Amigo. I 2004 deltok jeg og Amigo i vår første gjeterhund prøve og bestod med 90/100 poeng. Dette vekket interessen for mer hundetrening og konkurranser fremover.

Etter hvert dukket interessen for hundesporten Agility opp, og det tok ikke lang tid før treningene ble veldig målrettet og de første konkurransene var et faktum.

Jeg og Amigo klarte å komme oss til klasse 3 i Agility, konkurrerte både i inn og utland, samt deltok i NM og var blant topp 10. I 2009 kom High On Speed inn i familien, dette også en Border Collie.

Speed kom seg raskt opp i klasse 3 i Agility og vi konkurrerte mye i både inn og utland. Han var også med i flere NM, også han med flere topp 10 plasseringer. Han måtte dessverre pensjoneres tidligere enn planlagt grunnet skader. Han lever nå livets glade dager som pensjonist!

I 2016 ble Kenzo en Working Springer Spaniel anskaffet, Kenzo var først tenkt som en søkshund. Vi har vært med på introkurs i smeller, grunnleggende lydighetskurs, jakttrening og nå forsøker vi oss på litt gamle kunstner i agility-ringen. 

Interessen for jakttrening med Kenzo ble fort en favoritt, i 2017 deltok Kenzo på Jaktanleggsprøve og fikk der bestått med 60/60 poeng. Han fikk også godkjent FK vannapport samme dag! Kenzo har vist seg å være en hund med mye arbeidskapasitet, som fungerer til det meste og er en veldig interessant hund å trene. Vi håper å få stilt til konkurranse i både lydighet og agility i nærmeste fremtid! 

I 2019 deltok Gøril og Kenzo på instruktørutdannelsen til Catch, ellers har jeg vært med på flere kurs, bla. innen søk, jakt, agility, gjeterhund og grunnleggende lydighet. Ellers er jeg veldig interessert i å holde meg oppdatert innen generell trening av hund.

 

Planlagte kurs med Gøril Bøe Kløften