Cathrine har alltid hatt stor interesse av dyr fra hun var liten. Hun lånte hunder rundt i bygda og både passet, tok dem med på kurs og trente dem. Interessen økte for trening av hund og da startet eventyret på jakt etter kursing og arbeid innenfor dette. 

Fra 2015 – 2019 jobbet hun på et hundesenter hvor hun har hatt ansvar for kennel med plass til opptil 80 hunder. Hun har også vært hjelpeinstruktør på kurs og privattimer, på alt ifra valpekurs til litt mer utfordrende atferdsproblem. Her hadde hun også en del ansvar rundt omplassering av hunder og trening av hunder som var inne. Her vokste bare interessen av å instruere og hjelpe andre med hundene sine i tillegg til trening av hunder. 

I 2015 fikk hun sin første egne hund som kom til omplassering der hun jobbet, dette var en malinois tispe som da var 2,5 år. Arja ble da en «prøvekanin» og dem har tittet innom mange hundesporter igjennom årene.
I januar 2020 kom hund nummer 2 i hus, en hannhund valp av rasen malinois. Målet med han er å satse innenfor hundesport. 

Hun trener i dag LP, spesialsøk og trekk med kickbike, men snuser også innom brukshundsport og rallylydighet. I tillegg har hun en stor interesse innenfor anatomi og alt som har med nesearbeid å gjøre. Hun er veldig opptatt av samspill og at både hund og fører skal ha det gøy på trening.
Hun har en stor interesse av å få påfyll av kunnskap, inspirasjon og motivasjon og ser stadig etter nye ting å lære.

Hunderelaterte kurs:
2012 Sommerleir NKKU
2013 Treningslære Norsk heste- og hundeterapiskole
2015 Lydighetsseminar m/ Peter Scherk
2016 RIK- Grunnkurs m/ Rolf Hegg
2019 Pelspleie på hund m/ Hanna Casell
2019 Fryktfri kloklipp m/ Rikke Noss Bang
2019 Ernæringskurs for hund
2020 Catch instruktørutdannelse (Instruktører Siv Svendsen, Camilla Lien, Ellen Kristine Bahr, Peder Z. Christiansen, Frode Sjovatsen, Ane Andersen, Heidi Jorem Sollien)
2022 Bästa Starten instruktørkurs

Planlagte kurs med Cathrine Kjelsås Wick