Lurer du på hva Smeller er? Har du lyst til å trene eller konkurrere i nesearbeid? Dette er et kurs for deg som er interessert i å komme igang med Smeller, enten som aktivisering for hunden, eller med mål om å konkurrere.

Smeller Grunnkurs

Smeller er hundesporten for alle som liker nesearbeid, hvor utfordringen ligger i at hver konkurranse byr på nye lukter og søksområder som er ukjente for deltakerne! 

Vi ønsker å bygge opp under hundens motivasjon for å søke, slik at hunden jobber fordi den har lyst å finne! Smeller er en aktivitet som vil styrke hundens selvtillit samtidig som du utvikler samarbeidet mellom dere. Det er en fantastisk måte å styrke båndet mellom deg og din hund. På dette kurset vil vi fokusere på å utvikle et godt samarbeid når vi trener Smeller. Gjennom å søke får hunden utløp for en viktig del av sin naturlige adferd; den får vært nysgjerrig, og den får løse problemer selvstendig. Alt dette bidrar til å gjøre hunden din både sliten og lykkelig!

Smeller lar seg godt kombinere med annet søksarbeid, og fungerer godt som mental trening.  

Hunden er allerede ekspert på å bruke nesen, men dette kurset skal lære hunden å søke etter det vi ønsker, nemlig lukten den blir presentert i smelleren, og ignorere andre forstyrrende lukter. Vi som hundeførere skal lære oss å tolke hundens signaler, og lære hunden å vise oss når den har «treff» ved å markere tydelig. 

I løpet av kurset vil vi jobbe med:

  • Øvelse 1, banesøk
  • Øvelse 2, kassesøk
  • Smelleropptak
  • Frysmarkering
  • Fokusøvelser
  • Hundens søksmotivasjon
  • Hvordan fortsette treningen hjemme

Instruktøren på dette kurset er godkjent instruktør og aktiv dommer i Norsk Smellerklubb.

Dette kurset passer for alle hunder i alle aldre. Vi har små grupper på alle kurs, slik at instruktøren får god tid til individuell veiledning.

 

Tilleggsinformasjon

Kurset går over to dager, lørdag 19.10 og søndag 20.10, og vil foregå innendørs.

Tidspunkt begge dager: 10.00 - 16.00

Sted: TØNSBERG Hundesenter

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.