Liker du å trene med hund, eller vil du lære å trene hund, og kunne du samtidig tenke deg å ha muligheten til å lære mer om hester og å ri på turer eller drive med andre morsomme hesterelaterte aktiviteter ? Da er dette leiruka for deg!

En fem dagers leir for deg som er mellom 8 og 16 år og har interesse for både hund og hest

Dette er et leirtilbud for deg som ønsker å kombinere interesse for hund og hest med det å reise på leir sammen med jevnaldrende. Vårt hovedfokus er gode opplevelser preget av mestring, sosialt samvær og mye moro. Vi håper at du reiser herfra med nye venner, positive følelser, ny kunnskap  og et ønske om å komme tilbake.

En typisk dag hos oss består av;

  • 3-4 måltider
  • Lufting og fôring av hunder
  • Fôring og tilsyn av hester
  • Henting og stell av hester
  • Trening av hunder, teori og praksis
  • Ridetur i skog og mark
  • Bading, med og uten hund
  • Og masse annet

Det er aktiviteter med både hund og hest hver dag. Dagene er fulle av aktivitet og opplevelser!

Det legges opp til en god balansegang mellom læring og trening av dyrene og ren fornøyelse og moro.

Deltakerne sover på rom sammen.

Hundetrening

I øktene med hund lærer barna grunnleggende trening av hund, ved bruk av belønningsbasert trening. Treningen legges opp til det nivået deltakerne befinner seg på, og det kreves ingen forkunnskaper for å kunne bli med. Eksempler på ting vi trener på er: triks, grunnferdigheter som sitt, dekk osv, styrke og balanse, agility, rallylydighet. Vi rekker ikke alt på en uke, men legger opp treningen utifra hva deltakerne har gjort og kan fra før av.

Aktivitet med hest

Øktene med hest dreier seg om aktiviteter som turer i skogen, gymkana, voltige og annen moro. Heller ikke for dette kreves det noen forkunnskaper. Vi gjennomgår også hvordan man skal være sammen med og rundt hester, pusser utstyr og gir hestene spa-behandling.

Alle er velkomne! Utenom trening med hund og hest, så blir det rom for å skape gode ferieminner med jevnaldrende, gjennom diverse sosiale aktiviteter og felles måltider. Garantert moro blir det uansett!

Alle låner hund denne uka

Pga logestikk og deltakernes alder vil det ikke være mulig å ha med egen hun på denne uka. Vi har mange hunder til utlån som er vant med settingen og er morsomme å trene med. Du får da samme hund hele uka, så dere rekker å bli godt kjent. Hundene vi låner bort er godt vant med barn og er hyggelige hunder. De går i tillegg sammen i flokk og er rundt oss mye av tiden, også utenom øktene med hundetrening.


Av hester så bruker vi det vi har her på gården, da vi ikke har plass og logistikk til at deltakerne skal ta med egne hester. Vi har til en hver tid mellom 8 og 10 hester her; islandshester, sportsponnier, fjording, døl o.l.For mer informasjon og bilder av hester, hunder, sted og folk; følg oss på facebook og instagram; "Hesjabråten Gård".


Vi har 8 leirplasser. Førstemann til mølla!

Du må være født i tidsrommet 2004 til 2012, altså minimum fylle 8 år i løpet av 2020!

Leiruken går fra søndag kl 17 til fredag kl 16. Ved henting er det en fremvisning av det vi har holdt på med gjennom uka. Beregnet slutttid er da kl 17.
Pris for leir med overnatting søndag til fredag: 4000,-

Interessert i dagsleir(uten overnatting)?
Lurer du på noe? Trenger du mer informasjon?

Du er velkommen til å ta kontakt med Heidi på telefon 400 41 646 eller heidi@catchhund.no

Bli med på en morsom og spennende uke!

Tilleggsinformasjon

NB! Denne leiren er for de i alder 6-10 år

Deltakerne kan ikke ha med egen hund, grunnet alder. Men vi har veldig gode hunder til utlån.

Det er oppmøte søndag kl 1630 og avslutning onsdag kl 1630

Det kreves ingen forkunnskaper for å være med på denne leiren, kun interesse for hund og hest.

Leiren er på Hesjabråten gård i Øvre Eiker kommune, Buskerud.

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.