Stå, sitt og dekk inngår i flere forskjellige øvelser i Konkurranselydighet, Rallylydighet og Brukslydighet. På dette kurset har vi fokus på hvordan utføre atferdene med riktig teknikk slik at du får resultatet du ønsker deg.

Spesialkurs: Stå-sitt-dekk m/Thomas Stokke
  • Har du en hund som er langsom når den legger seg eller setter seg opp?
  • Sliter du med å lære hunden den rette teknikken i avstandskommanderingen?
  • Har hunden din problemer med å holde labbene helt i ro?
  • Tar hunden din alltid noen skritt før den stopper i stå under marsj?
  • Synes du at det er kjedelig å trene på stå, sitt og ligg?
  • Og hvordan skal hunden kunne klare dette på avstand?
  • Tror du at din hund ikke kan utføre disse bevegelsene like raskt som en border collie?

Å bare lære en hund stå, sitt og dekk er enkelt. Men er stå, sitt og dekk alltid stå, sitt og ligg i konkurranselydighet?

Som i all hundetrening trenger du tydelige målbilder for å lære hunden nøyaktig det du vil. Man kan tenke seg at stå, sitt og ligg består av to deler. Dels må hunden lære bevegelsen med den rette teknikken og dels må den kunne fryse i posisjonen og holde den uansett hva som skjer. Tenker du på stå, sitt og ligg i lydighetsprogrammets forskjellige deler som ulike bevegelser, blir det mye lettere å forklare hunden hva du vil at den skal gjøre. For eksempel består øvelsen kontroll over hunden på avstand av 6 forskjellige bevegelser. Noen av disse kan du også benytte deg av i andre øvelser, mens under sitt og dekk under marsj trenger hunden å benytte seg av en annen teknikk. Og under innkallingen med stå og dekk og fremadsendingen til ruta må hunden reagere lynraskt på kommando på avstand.

Stå, sitt og dekk i ulike former inngår i alle øvelsene i lydighetsprogrammet. Med et godt grunnlag blir det enkelt og morsomt å trene og du kan håve inn mange poeng på konkurranse.

Under spesialkurset i stå, sitt og dekk lærer du hvordan du med hjelp av shaping, lek, trikstrening og selvkontrolløvelser kan du lære hunden din akkurat de bevegelser som du alltid har drømt om og hvordan du får disse under stimuluskontroll.

Om instruktøren: Thomas Stokke

Jeg heter Thomas Stokke og har hittil trent og konkurrert i 7 ulike grener (lydighet, spor, rundering, agility, jaktprøver for stående fuglehunder, jaktprøver for spaniel og gjeting) med mer enn 10 egne hunder av 6 ulike raser siden 1995.
Det begynte med familiens to dalmatinere, Prince og Pernille, som ble slept land og rike rundt på diverse lydighetsprøver, kurs og utstillinger med varierende hell. Både dalmatinerne og rottweileren Pia har vært ”prøvekaniner” for de fleste treningsmetodene som finnes på markedet, men det var Pia som lærte meg klikkertrening og belønnet meg med N og S LCH. Likevel er jeg takknemlig for verdifull erfaring med diverse andre treningsmetoder. Jeg er dessverre verken spesielt tålmodig av meg eller noen naturbegavet hundehvisker Derfor er det for meg en nødvendighet å fokusere på observerbare faktorer og forsøke belønne rett atferd i stedet for å lete etter feil å korrigere bort om jeg vil oppnå resultater.
Jeg har hatt stående fuglehunder i over 10 år, tre strihårede vorstehere og en engelsk setter som jeg jakter med og starter på jaktptøver. Etter at jeg flyttet til Sverige, har jeg også vært aktiv med jaktcocker på jakt og prøver. Jakten er det viktigste, men jaktprøver er viktige for å dokumentere at hundene har de rasetypiske egenskapene og det motiverer til strukturert trening. Jeg har ført både vorstehere til 1. premie i åpen klasse og jaktcocker til premiering i segrarklass.
Jeg har en mastergrad i etologi ved NMBU på Ås. Masteroppgavens tittel er «The Effect of Reward Type and Reward Preference on the Performance of Detection Dogs».

Thomas driver Klickerklok sammen med Fanny Gott. Sammen har skrevet boken "Shaping".

 

Tilleggsinformasjon

Tidspunkter:

Lørdag kl. 10-17

Søndag kl. 9-16

Sted: Hvalsmoen, Hønefoss (innendørs)

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.