Har du lyst til å ha det gøy med din hund i sommer og teste ut ulike hundesporter?

Sommercamp: Gøy med hundesport & søk

Sommercamp: Gøy med hundesport & søk

Velkommen til Sommercamp!
På sommercamp får du prøve på ulike hundesporter og måter å aktivisere din hund på for å få en lykkelig og sliten hund! Her tar vi for oss utvalgte temaer og øvelser for å bygge mestring og forståelse. Denne campen inneholder også søk og spor!
 
 
Du og hunden din trenger ingen forkunnskaper, vi legger til rette for hver enkelt. Hunden trenger ikke å ha fylt et år, da alle øvelser tilpasses hundens alder og ferdighetsnivå. 

Vi jobber både i grupper og 1 til 1.

I løpet av dette kurset vil vi blant annet se nærmere på:

  • Nesearbeid & søk
  • Spor
  • Rallylydighet
  • Agility

Om agility

Agility er en hundesport der hunden, i samarbeid med fører, skal komme seg feilfritt gjennom en nummerert bane med ulike hinder.

Dette er en hundesport som bygger på samspill mellom hund og hundefører. Der skal vi formidle hvor hunden skal, hvilket hinder den skal ta og hvordan det skal utføres. Velkommen til verdens beste hundesport! 

Om rallylydighet:

Rallylydighet er en hundesport som passer alle hunder og eiere uansett alder og rase.

I denne hundesporten går du og hunden en bane med ulike skilt, hvor dere skal utføre oppgaven som står på skiltet. Rallylydighet er en kombinasjon av hverdagslydighet, agility og lydighet. Sporten har fokus på mestring, glede og samspill og å skape god kontakt med hunden. Er det en hundesport du bør prøve – er det denne. Dette blir garantert gøy!

Om Søk

Hunden din elsker å snuse og søke! Det bygger både selvtillitt og lar hunden føle på mestring.

Gjennom nesearbeid og søkstrening utvikler du et godt samarbeidet mellom deg og hunden, samtidig som du får aktivisert den på en givende måte. Den blir lykkelig både fordi den får jobbe selvstendig og løse problemer med nesen, og fordi hunden får gjøre noe som er en viktig del av dens naturlige adferd.

Alle disse tingene bidrar til at hunden din blir glad og fornøyd. Søksarbeid oppmuntrer hundens iboende nygsjerrrighet og utforskerttrang. 

Om Smeller

Smeller er hundesporten for alle som liker søk og nesearbeid, hvor utfordringen ligger i at hver konkurranse byr på nye lukter og søksområder som er ukjente for deltakerne!

Hunden er allerede ekspert på å bruke nesen, men i smeller lærer hunden å søke etter det vi ønsker, nemlig lukten den blir presentert i smelleren, og ignorere andre forstyrrende lukter. Vi som hundeførere skal lære oss å tolke hundens signaler, og lære hunden å vise oss når den har «treff» ved å markere tydelig.

Om Spor

Vi lærer hunden lete opp gjenstander eller folk ved å følge et menneskespor gjennom terreget. Hunden følger menneskeferten over ulike underlag og i ulike miljø. Hunden må være fokusert og konstentrert i oppgaven for å holde seg på sporet. Dette er en flott aktivisering for hunden din, og kan også videreutvikles til både konkurranse og ettersøksarbeid. 

 

Tilleggsinformasjon

Fire dager fylt med hundesport! Vi kommer til å trene både innendørs og utendørs på Vallemyrene leir i Porsgrunn, og ute i skogen på Herre i Bamble.

NB! Hunden din må være komfortabel med å vente i bilen mellom treningsøktene.

31.08 Torsdag 17:30 - ca. 21:00. Oppmøte 17:00

01.09 Fredag 17:30 - ca. 21:00. Oppmøte 17:00

02.09 Lørdag 10:00 - ca. 14:00/15:00

03.09 Søndag 10:00 - ca. 14:00/15:00

Deltagere faktureres halleie kr 245,- totalt i tillegg til kursavgiften.

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.