En lydig familiehund med gode hverdagsferdigheter på plass gjør hverdagen med hund både hyggeligere og enklere. Invester tid i å lære hunden din god hverdagslydighet!

Hverdagslydighet for familiehunden

En lydig familiehund med gode hverdagsferdigheter på plass gjør hverdagen med hund både hyggeligere og enklere. Invester tid i å lære hunden din god hverdagslydighet!

En av de beste investeringene du kan gjøre i ditt hundehold er å ta deg tid til å lære hunden din gode hverdagsferdigheter. Under dette kurset lærer du hvordan du på en morsom og effektiv måte kan lære hunden din ferdigheter som trengs for at den skal bli en god familiehund.

Vi går igjennom nyinnlæring av forskjellige øvelser og jobber videre med forstyrrelser. Et av målene for kurset er at du som eier skal forstå hvordan du kan bruke disse øvelsene i praksis i hverdagen og også trene videre på egenhånd etter endt kurs.

Kurset har maksimum 5 deltagere. Dette gjør vi har god tid til individuelle spørsmål og veiledning samtidig som vi får trent med andre hunder tilstede.

Etter hver kurskveld får du tilsendt en epost som beskriver øvelsene vi har gjort den kvelden. Eposten inneholder både en oppsummering av det vi har gjort og hvordan du på egen hånd kan jobbe videre med øvelsen.

Kurset er for familiehunden og hele familien er velkommen til å delta uten ekstra kostnad.

På kurset vil følgende hovedtemaer bli gjennomgått. Vi jobber med forskjellige øvelser for hvert av disse temaene:

Kontakt: Alt vi ønsker å gjøre sammen med hunden bygger på at vi har god kontakt med hunden. Har vi etablert en god kontakt og et godt samarbeid med hunden kan vi mye enklere få hunden til å gjøre det vi ønsker når forstyrrelsene rundt oss blir mange.  

Belønninger: Alle våre kurs er belønningsbaserte. Vi ser på hva som er belønning for din hund. Vi snakker om forskjellige typer belønninger, både de vi har kontroll på og de tingene hunden din liker som vi ikke har så mye kontroll over. Vi ser også på hvordan forskjellige typer belønninger kan få fram forskjellige følelser i hunden.

Innkalling: Om vi har en hund som kan komme sikkert på innkalling så betyr dette en større frihet for hunden. Vi trener på å få hunden til å komme helt inntil oss når vi kaller på den og vi trener på at den kan komme på innkalling med forstyrrelser.

Gå pent i bånd: En hund som går pent i bånd og oppfører seg ute på tur gjør turen mye hyggeligere for både hund og eier. Gå pent i bånd bygger på at vi har god kontakt med hunden. Uansett om du har en stor eller liten hund ønsker vi god kontakt med hunden ute på tur slik at dere sammen kan håndtere utfordrende situasjoner på en god måte.

Passeringer: Å ha en hund som rolig og behersket kan passere hunder og andre fristelser ute på tur gjør turen mer behagelig for både eier og hund. Vi trener på teknikker for å passere hunder og fristelser ute på tur som hjelper både de overivrige hundene og de litt usikre hundene.

Beherske seg: Vi gjør øvelser som skal lære hundene å beherske seg. Vi har tro på at om vi lar hundene selv få finne ut av hva som lønner seg så lærer de bedre og blir flinkere til å forstå at dette gjelder i mange situasjoner. Målet er at hunden skal forstå om den vil ha noe må den først beherske seg og gjøre som vi ønsker så kan den for eksempel få hilse på gjestene som kom.

Sitt/Ligg: Vi trener på at hunden kan sitte og ligge. En nyttig adferd som vi også lærer inn er å legge seg på teppet sitt. Å gjøre teppe til hunden til et trygt sted hvor det lønner seg å være kan brukes til så mangt. Vi øver på at hunden kan sitte/ligge over lengre tid, med forstyrrelser og selv om eier ikke er rett i nærheten.

Tilleggsinformasjon

Kurset over 6 tirsdager

17/1 18:45-20:15

24/1 18:45-20:15

31/1 18:45-20:15

7/2 18:45-20:15

14/2 18:45-20:15

21/2 18:45-20:15

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.