Vil du pirke på detaljer, eller sette sammen rallyskiltene til en helhet og trene konkurranserettet? Da er dette kurset for deg!

Rallylydighet Trinn 1-2 Konkurransekurs

Rallylydighetskurs Trinn 1-2; Konkurransekurs

På dette kurset ser vi på et utvalg av skiltene fra klasse 1 til 2 og øver på ferdighetene du og hunden trenger for å ha full kontroll på rallylydighetsbanen. Du lærer om å sette sammen kombinasjoner og baner og konkurransetrening for hund og eier. 

Det er ingen krav til at du må ha konkurrert med hunden din i rallylydighet, men du bør kjenne til skiltene i de første klassene. 

For å få best utbytte av dette kurset: anbefaler vi har deltatt på vårt Rallylydighet trinn 1 og/eller Rallylydighet trinn 2-kurs. Det er også en fordel om hunden din kan komme på innkalling og ta belønninger, men vi legger opp til hver enkelt.

Vi vil se på blant annet:

  • Innganger
  • Banetrening
  • Sekvenser
  • Kjeder
  • Konkurransetrening
  • Utvalgte skilter i klasse 1 - 2
  • Skilter fra nytt* og eksisterende regelverk

Kort om rallylydighet:

Rallylydighet er en form for konkurranse hvor du sammen med hunden din går en bane som består av et antall stasjoner hvor hver stasjon utgjør en øvelse. Stasjonene er merket med skilter hvor skiltet forteller hvilken øvelse som skal utføres. Du går forskjellige baner hver gang da det er opp til dommeren å komponere baner ut i fra hvilke øvelser som finnes i de forskjellige klassene. Rallylydighet kan sees på som en blanding av lydighet, freestyle og agility.  Sporten legger vekt på glede, samspill og gode holdninger og har i år blitt tatt opp i NKK som en offisiell hundesport. Det er ikke fellesdekk eller fellessitt i noen av klassene og i klasse 1 er det tillatt å ha hunden i bånd.

Om det nye regelverket: 

* "Norsk Rallylydighetsklubb har sagt at "nytt regelverk for rallylydighet vil ikke behandles og godkjennes av NKK før nye fellesbestemmelser er klare. Styret i NRL vet derfor ikke eksakt når nytt rallylydighetsregelverk blir godkjent, men det er fortsatt plan om at det skal tre i kraft fra 1.1.2023." Kurset har ambisjon om å ta for seg en kombinasjon av eksisterende regelverk og høringsutkastet, med mindre det kommer uforutsette endringer fra Norsk Rallylydighetsklubb.

Tilleggsinformasjon

Max antall deltagere: 6

Dato og tid: Mandager 22.8, 29.8, 5.9, 12.9, 19.9, 26.9 Kl: 17:30 - ca. 19:15.

Siste kveld: Mandag 3.10 Kl: 17:30 - ca 21:00.

Hall-leie kr 245,- totalt faktureres i tillegg til kursavgiften.

Hunden må kunne vente i bilen i korte perioder mellom treningsøkter - da vi jobber både individuelt og i grupper.

Sted: Vallermyrene leir 9, Porsgrunn. Kurset kan foregå både utendørs, - og innendørs i oppvarmet lokale med sklisikkert gulv.

Vi tar forbehold om at vi noen kvelder møtes andre steder for å trene i forskjellige miljø.

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema