Har du gått hverdagslysdighetskurs, og kunne tenke deg mer hjelp til hvordan du kan få hunden din til å bli god på å høre etter? Både med og uten forstyrrelser? Kanskje du er nysgjerrig på om du og hunden din kunne trent hundesport? Da kan dette være kurset for deg!

Temakurs - Grunnleggende lydighet

De fleste hunder har behov for litt mer aktivisering i hverdagen enn å gå tur. Det er også mange situasjoner vi rett og slett er avhengige av at hunden hører på oss! Med frihet kommer ansvar, og det vil si at dersom en hund for eksempel skal gå løs må vi som eiere vite at den faktisk kommer tilbake når vi roper! I tillegg til å dekke hundens behov vil aktivisering sammen med familien og hunden gi grunnlag for et godt, konfliktfritt samspill, og ikke minst bidra til at alle har mulighet til å ha det gøy sammen!

Dette kurset passer for alle hunder, da lydighet er verdifullt i alt vi gjør sammen med hunden vår. Det passer like godt for deg som har et mål om å konkurrere med hunden i en hundesport, som deg som har en familiehund og ønsker mer kontroll og trivsel i hverdagen sammen med hunden din. Et kriterie er derimot at du har gått hverdagslydighetskurs i CATCH Gjøvik, da dette kurset bygger direkte på dette.

Dette kurset går over 6 uker, og på disse kursdagene vil du som deltaker få et grundig innblikk i hva som skal til for å få en lydig hund og hvordan man kan konkret kan trene på dette. Målet er å gjøre dere godt rustet til å kunne trene alene, i private treningsgrupper eller for eksempel delta på organiserte treninger med en hundeklubb eller liknende om dette er ønskelig. Lydighet er uansett noe vi har god bruk for både til hverdag og fest!

Sentrale emner på kurset:

  • Belønningsutvikling – Hva er den aller beste belønningen for din hund? Vi tar for oss hvordan vi kan bruke lek, godbiter og andre ting hunden har lyst på for å lære den det vi ønsker at den skal kunne. Vi ønsker en hund som BER om å få en beskjed!
  •  Krav - Når skal man sette krav? Hvilke krav kan man sette? Her får du hjelp til å sette rettferdige krav til hunden som den forstår, og som gir dere et godt grunnlag for samarbeid både i hverdagen og når dere trener.
  •  Selvbeherskelse – vi gir deg verktøyene til hvordan du kan lære hunden å beherske seg rundt både vanskelige og enkle forstyrrelser.
  •  Utvikle deg som hundetrener – timing på belønninger, dine kriterier og hvordan sikte mot en ryddig økt som skaper masse progresjon i treningen!
  •  Motivasjon – Vi vil få øvelsene til å bli enda mer spennende i hundens øyne! Det lønner seg å gjøre øvelsen rett, og dette er en følelse vi skal jobbe med å skape i hunden.
  •  Kontakt og oppmerksomhet – er grunnlaget for all videre trening. Lær hvordan du kan få en hund som ønsker å gi deg sin fulle oppmerksomhet, både av seg selv og når du ber om det.
  •  Kroppsspråk - lær å lese hundens språk bedre, vi jobber med at du som hundeeier skal bli kjent med hunden din for å komme dit akkurat dere har lyst til å være!

Dette er et kurs hele familien er velkomne til å delta på, hvor alle kan få med seg gode tips til å ha det gøy med hunden på en sunn og morsom måte - som samtidig bidrar til at hundeholdet generelt blir rolig og balansert.

Vi har små grupper på alle kurs, slik at instruktøren får god tid til individuell veiledning. Hunden skal være med på alle kurskveldene. Hver kveld varer ca 1,5 time.

Treningen vil legges opp etter hver enkelt ekvipasje, men det vil også være stort fokus på samarbeidslæring. Jeg ønsker å legge til rette for at man skal bli i stand til å hjelpe hverandre videre med treningen. Dette er for at jeg har erfart at man lærer like mye, hvis ikke mer av å se på noen andre og hjelpe de. Dere vil derfor jobbe mye to og to sammen, lære mange forskjellige metoder og kunsten til å kunne bidra i andre sin hundetrening for du ser mer enn den som fører hunden – det er sammen vi blir best!

Dette følger med i kurspakken:

  • Skriftlig materiale i forbindelse med innholdet på kurset

Tilleggsinformasjon

Kurset holdes en gang i uken over 6 ganger (onsdager)

Tid: 19:15 - 20:45

5/10, 12/10, 19/10, 26/10, 02/11, 9/11

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.