På dette kurset vil du få innføring i ulike måter du kan handle - altså hvordan du kan vise hunden hvor den skal gå i agilitybanen. Målet er å få deg og hunden din klar for å delta i blåbærkonkurranser.

Agility Handling - Bli blåbærklar!

Agility Handling - Bli blåbærklar!

Agility er en spennende hundesport hvor hunden skal løpe gjennom en hinderløype. Samarbeid og samspill er nøkkelen til agility. Hunden skal forsere en løype med hindere i riktig rekkefølge, med færrest mulig feil, på så rask tid som mulig. Her er det viktig at hunden lærer å følge hundeførers kommandoer og kroppsspråk for å lykkes på agilitybanen og ikke minst ha god forståelse for utfføring av hindrene i banen. 

På dette kurset fokuserer vi spesielt på ulike teknikker for å vise hunden hvor den skal gå i agilitybanen. Vi fokuserer også på å belønne og utvikle hundens grunnferdigheter, ved å dele treningen opp i små deler. Treningen vil foregå hovedsakelig med hopp og tunnell. Målet er å få deg og hunden din klar for å delta i blåbærkonkurranser, om ikke annet en hel del verktøy på veien til videre trening. 

Lurer du på hvilket kurs som passer deg? Ikke nøl med å ta kontakt med instruktøren.

Vi vil se på alt fra;

  • Grunnleggende handling
  • Hinderfokus 
  • Grunnferdigheter
  • Belønninger
  • Kroppsbeherskelse
  • Følgsomhet
  • Løpe blåbærbane

Agilitykurset passer for nybegynnere, kommende og erfarne agility-hunder. Anbefalt aldersgrense er 12 mnd. For å få best utbytte av dette kurset anbefaler vi at du har deltatt på vårt Agilityferdigheter fra start- og/eller Agility hinderinnlæringskurs, eller tilsvarende. Det er også en fordel om hunden din kan komme på innkalling og ta belønninger, men vi legger opp til hver enkelt.

Blåbærkonkurranse er en uoffisiell konkurranse hvor hund og eier kan få prøve seg på å konkurrere. Det finnes ingen offesielle regler for blåbærkonkurranse, men de fleste arrangører av blåbærstevner tillater at hunder over 1 år (minimum 12-15 måneder), samt klasse 1 hunder uten napp får delta. Blåbærklassen består oftest av enkle hopp og tunell og hoppehøyden blir ofte satt på lav høyde (f.eks. 10/20/30 cm for small/medium og large hunder). Flere arrangører tillater også at man har med belønning (helst leke) inn i banen. Blåbærkonkurranse er en hyggelig og morsom måte å løpe agility på. Her får du teste ut hva du og hunden din får til sammen - og kjenne på konkurransenervene i trygge omgivelser. 

Tilleggsinformasjon

Kurset går lørdag og søndag kl 10.00-14.30.

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.