Er du interessert i Smeller og nesearbeid? Dette er kurset for deg som har lyst til å komme igang med Smeller, som vil utvikle hundens søk og markering mot konkurranse eller har lyst til å aktivisere hunden med nesearbeid.

Smeller: Søk og Markering

Smeller er hundesporten for alle som liker søk og nesearbeid, hvor utfordringen ligger i at hver konkurranse byr på nye lukter og søksområder som er ukjente for deltakerne!

Hunden er allerede ekspert på å bruke nesen, men dette kurset skal lære hunden å søke etter det vi ønsker, nemlig lukten den blir presentert i smelleren, og ignorere andre forstyrrende lukter. Vi som hundeførere skal lære oss å tolke hundens signaler, og lære hunden å vise oss når den har «treff» ved å markere tydelig.

I Smeller ønsker vi å bygge opp under hundens motivasjon for å søke, slik at hunden jobber fordi den har lyst å finne! Smeller er en aktivitet som vil styrke hundens selvtillit samtidig som du utvikler samarbeidet mellom dere. Det er en fantastisk måte å styrke båndet mellom deg og din hund. På dette kurset vil vi fokusere på å utvikle et godt samarbeid når vi trener Smeller. Gjennom å søke får hunden utløp for en viktig del av sin naturlige adferd; den får vært nysgjerrig, og den får løse problemer selvstendig. Alt dette bidrar til å gjøre hunden din både sliten og lykkelig!

Smeller lar seg godt kombinere med annet søksarbeid, og fungerer godt som mental trening.

I løpet av kurset vil vi fokusere på å utvikle hundens søke og markering. Vi vil jobbe med hundens banesøk og søksutvikling.

Vi vil også jobbe med:

  • Smelleropptak
  • Frysmarkering
  • Fokusøvelser
  • Banesøk
  • Hundens søksmotivasjon
  • Hvordan fortsette treningen hjemme

Dette kurset passer for både deg som er nybegynner og for deg som vil utvikle banesøket og frysmarkeringen. Kurset passer for alle hunder i alle aldre. Vi har små grupper på alle kurs, slik at instruktøren får god tid til individuell veiledning.

Instruktøren på dette kurset er godkjent instruktør og aktiv dommer i Norsk Smellerklubb. 

Tilleggsinformasjon

Deltagere faktureres halleie kr 245,- totalt i tillegg til kursavgiften.

Sted: Vallermyrene, Porsgrunn. Innendørs i oppvarmet lokale med sklisikkert gulv.

Teorikveld direkte PÅ NETT- du deltar hjemmefra via din PC/ mobil.

Datoer og tid:

Online teorikveld: FREDAG 01.04 klokka 1900

Praktiske kursdager: 02.04 og 03.04 klokka 10.00 - 16.00 begge dager

NB! Hunden din må være komfortabel med å vente i bilen mellom treningsøktene.

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.