Trener, konkurrerer eller instruerer du i Rallylydighet? Vil du lære skiltene og reglene i det nye rallyregelverket? Da er dette kurset for deg!

Kurs/Workshop i det nye regelverket i Rallylydighet

Kurs / Workshop i det nye regelverket i Rallylydighet!

På dette kurset har vi fått inn Anette Buind Nordby til å holde kurs i det nye regelverket i rallylydighet. Ved nok påmeldte* kommer også Karen Årseth til å instruere. 

Dette kurset er: Både for deg som vil lære det nye regelverket sammen med hunden din, og for deg som trener, konkurrerer, eller holder kurs og instruerer i rallylydighet. 

Vi vil se på blant annet:

 • Nytt regelverk i rallylydighet (Gyldig fra 1.1.23)
 • Innlæring av øvelser i det nye regelverket
 • Instruering av øvelser
 • Sekvenser
 • Kjeder
 • Banetrening

Om instruktør: Anette Buind Nordby:

Jeg har en brennende interresse for hundetrening og hundesporter. Jeg har konkurrert i Lydighet, Rallylydighet, Smeller, Nosework, Blodspor & Bruks. Jeg brenner for at hundene lærer gode grunnferdigheter som man kan utnytte til hverdag, trening/konkurranse og i alle sporter. Solide grunnferdigheter og bakpartskontroll er virkelig mine "nerde" områder. Jeg har belgeren Tzili, som konkurrerer i hovedsakelig rallylydighet, men også bruks, spesialsøk og lp. Tzili og jeg har vært på Talenttroppen i Rallylydighet i 2020 og 2021.

Noen meritter: 

 • Karen Pryor Academy – Dog Trainer Professional
 • Certified Pro Dog Trainer – Absolute Dogs
 • Godkjent instruktør i Norsk Rallylydighetsklubb i 2017
 • Styremedlem i Norsk Rallylydighetsklubb.
 • Har vært med i regelverksgruppa for utviklingen av regelverket for 2023

Om instruktør Karen Årseth*

 • Jeg er en rallynerd som har satt meg nøye inn i det nye regelverket. Fra før er jeg utdannet hundeinstruktør og er godkjent Rallylydighetsintruktør. Jeg har lang erfaring fra rallylydighet, og masse kompetanse jeg gjerne deler med deg som kursdeltaker. Jeg trener og konkurrerer aktivt med mine 2 Staffordshire bull terriere Lykke og Boble som begge er rallylydighetschampioner. Hundene og jeg har kvalifisert oss til å gå NM finaler i 2018-2021 og har en 9. plass fra 2020 med Lykke som beste resultat. Lykke og jeg har også vært med i talenttroppen til landslaget i 2021, og for 2022 er Boble og jeg tatt ut i Talenttroppen. 

Kort om rallylydighet:

Rallylydighet er en konkurranse hvor du sammen med hunden din går en bane som består av et antall stasjoner hvor hver stasjon utgjør en øvelse. Stasjonene er merket med skilter hvor skiltet forteller hvilken øvelse som skal utføres. Rallylydighet kan sees på som en blanding av lydighet, freestyle og agility.  Sporten legger vekt på glede, samspill og gode holdninger og er en offisiell hundesport registrert hos NKK. 

NB! Det tas forbehold om evt. endringer i programmet som er satt opp.

Tilleggsinformasjon

Antall deltakere per instruktør: 6.

Max antall deltakere*: 12.

Dato og tid: Lørdag 14.01.2023 kl. 10:00-16:00 og Søndag 15.01.2023 kl. 10:00-16:00.

Hunden bør kunne vente i bilen i korte perioder mellom treningsøkter - da vi jobber både individuelt og i grupper.

Sted: Vallermyrene leir, Porsgrunn. Innendørs i oppvarmet lokale med sklisikkert gulv. Noen øvelser kan foregå utendørs.

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.