Nosework er en spennende og morsom aktivitet, både til hverdags og konkurranse. Enkelt å komme i gang, ingen forkunnskaper nødvendig, og alle hunder elsker å bruke nesa!

Intro til nosework (helgekurs)

Å la hunden bruke luktesansen er en fantastisk enkel og morsom måte å aktivisere hundene på. Det kreves hverken mye tid eller utstyr for å holde på med nosework. Forsiktige og reaktive hunder har ofte ekstra stort utbytte av å trene nosework siden treningen gjøres individuelt og i hundens eget tempo. Nosework foregår på hundens premisser, og det er en spennende sport som er med på å utvikle en god relasjon mellom hund og eier. 

Nosework er en hundesport hvor hunden lærer å søke etter spesifikke dufter i ulike søksområder, men er like aktuell som aktivisering av hunden, som for konkurranse. Sporten ble grunnlagt som en måte å aktivisere omplasseringshunder på i USA, og etterhvert har den blitt populær over store deler av verden nettopp fordi den passer for alle. 

  • Ingen forkunnskaper
  • Få deltagere
  • Morsom aktivisering

Hunden må kunne vente i bilen mens instruktøren forklarer øvelsene, samt ved utlegg av duft

I løpet av kurset skal dere få prøve dere på ulike typer søk, lære om hvordan lese hunden i søket, samt bli i stand til å fortsette treningen på egenhånd etter endt kurs. 

Kurset inkluderer:

  • Kurs lørdag og søndag kl. 10-16
  • Facebookgruppe for spørsmål, og deling av treningsvideoer (frivillig)
  • Startkit så du kan starte treningen hjemme med en gang

For mer info om nosework og oversikt over konkurranser, se www.nosework.no

 

Tilleggsinformasjon

Kurset går over lørdag og søndag kl. 10-16.

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema