Har du startet med noseworktreningen og kunne tenke deg å lære enda mer om søk? Bli med på en lærerik helg med fokus på nesearbeid og noseworkduftene.

Nosework-kurs med Ane Andersen

På dette kurset vil det være fokus de ulike øvelsene i nosework og på klasse 1 duften; bjørk. Hunden må derfor ha trent litt nosework tidligere, og være kjent med duften eller hvert fall ha startet med paring av godbit og duft. 

Innenfor den praktiske treningen vil vi jobbe én-til-én, tilpasset hver ekvipasje. Det vil være praktisk trening med hund hele lørdagen og mesteparten av søndagen. Kurset avsluttes med en luktgjenkjenningstest. 

Det er holdt av en plass til alle som deltar med hund på kurset til luktgjenkjenningstesten. Det er i tillegg mulig for flere å delta på LGT, uansett om du er med på kurset eller ikke. Totalt 16 plasser, med første mann til mølla prinsippet. 

Hva er en LGT?

Før man stiller i konkurranse må ekvipasjen (hund + fører) gjennomføre og bestå en lukt test for å se om den har lært seg å gjenkjenne akkurat denne lukten. En godkjent luktgjennkjenningstest (LGT) er gyldig for ekvipasjen. Det betyr at om man er to førere som ønsker å starte konkurranser med samme hund må begge førere starte LGT. Dette skyldes at LGT er en test både av hundens evne til å finne riktig duft og førers evne til å lese hunden. 

Testen består av 12 esker, hvor det vil være gjemt riktig lukt i en av eskene mens de andre 11 er tomme. Ekvipasjen har da 3 minutter på søke gjennom disse og finne riktig eske.


Noen viktige regler

 • Deltagere på LGT skal være medlemmer av NWN.
 • Hundeførere under 12 år skal være i følge med en ansvarlig voksen.
 • Deltagende hunder skal som hovedregel være minimum 9 måneder ved LGT. Testleder kan gi dispensasjon for yngre valper.
 • Gyldig vaksinasjonskort skal kunne fremvises på teststedet.
 • Deltakende hunder skal kunne identifiseres med chipnummer
 • Løpetisper har lov til å starte, men starter sist (gi beskjed i forkant)

Komplett regelverk for LGT finner du på www.nosework.no, her finner du også informasjon om hvordan du melder deg inn i NWN. 


Testene

 • LGT1: Bjørk
 • LGT2: Anis (for å gå opp til LGT2 må LGT1 være bestått)
 • LGT3: Kryddernellik (for å gå opp til LGT3 må LGT2 være bestått) 

 

Hva er nosework:

Nosework er en søkssport som passer for alle hunder, uansett størrelse, rase og alder. Sporten er inspirert av operative spesialsøkshunder, og ble etablert i USA tidlig på 2000-tallet, med første offisielle konkurranse i 2009. Nosework Norge (NWN) ble stiftet i 2014 og den første konkurransen her til lands ble holdt i januar 2016.

 

Om instruktøren: 

Ane er instruktør ved CATCH Hundetrening avdeling Follo & Moss.

 • godkjent rallylydighetsinstruktør i NRL
 • godkjent noseworkinstruktør i NWN
 • Certified Training Partner fra Karen Pryor Academy

Hun vokste opp med terriere, men hovedinteressen på den tiden var hest og fugler. Den store hunde(trene)interessen kom med hennes første egne hund, mopsen Bajas (2002). I tillegg til innlæring av atferder hos hund og fugl er hun over middels interessert i fysisk trening og skadeforebygging samt avl og oppdrett. Hun er nerd av natur og dermed ble klikkertreningen det naturlige valget. Hun elsker å lese og dra på kurs for å få økt forståelse og innsikt.

Hun er Certified Training Partner fra Karen Pryor Academy i USA der hun studerte for Terry Ryan (2014-2015) og tok klikkerINSTRUKTØRkurs hos Canis i 2015. Hun har gått brukssatsing for Elin S. Gjeruldsen (2014) og Stora Uppfödarutbildningen hos Kungliga Hundar (2014) samt godt over 30 ulike kurs for blant annet Anna Larsson, Fanny Gott, Maria Brandel og Siv Svendsen. Hun har også deltatt ved flere ClickerExpo-konferanser og gått kurs og seminarer for blant annet Karen Pryor, Michele Pouliot, Hannah Branigan, Ken Ramirez og Susan Friedman. Hun har dessuten praktisk-pedagogisk utdannelse fra Universitetet i Oslo og undervisningserfaring fra ungdomsskolen og videregående skole.

Gjennom årene har hun hatt irsk terrier, airedaleterrier, mops, whippet, Staffordshire bull terrier og glatthåret foxterrier, kelpie og border collie. I dag lever hun med Staffordshire bull terrieren Gaffa, border collien Strips og kelpien Terex. De trenes primært i lydighet, rally-lydighet og nosework men det blir også en hel del annen trening.   

 

Tilleggsinformasjon

Datoer: 25/09 & 26/09

Tidspunkt: kl. 10.00 - 16.00 begge dager

Sted: Odderøyhallen, Kristiansand

Testavgift for LGT: 250,- per test/duft, hvorav 50,- går til Nosework Norge

Ønsker du å delta på kun LGT - meld deg på ved å sende mail til karoline@catchhund.no. Legg ved førers navn, hundens navn og fødselsdato og hvilke(n) duft(er) du ønsker å ta.

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema