Vil du lære om rallylydig eller har du kommet i gang med rallylydighet og trenger hjelp til å komme videre? Da er dette kurset for deg!

Rallylydighet – kanskje den morsomste hundesporten vi har?

På dette kurset går vi igjennom de viktigste grunnferdighetene hunden må kunne for å gå en bane i de laveste klassene i rallylydighet. Vi lærer oss hva de forskjellige skiltene betyr og vi øver oss på å gå flere skilter etter hverandre. I tillegg lærer du om hvordan du kan bygge baner selv og hva du bør tenke på om du ønsker å prøve å konkurrere i rallylydighet.

Kurset passer for de som er interessert i å lære om hva rallylydighet er og de som har holdt på med rallylydighet en liten stund. Kurset passer for alle hunder i alle aldre.

Det er ingen krav til at du må ha konkurrert med hunden din i rallylydighet eller noen andre hundesporter eller at du har et ønske om det, det eneste kravet er at du har lyst til å gjøre noe gøy sammen med hunden din!

Kort om rallylydighet:

Rallylydighet er en form for konkurranse hvor du sammen med hunden din går en bane som består av et antall stasjoner hvor hver stasjon utgjør en øvelse. Stasjonene er merket med skilter hvor skiltet forteller hvilken øvelse som skal utføres. Du går forskjellige baner hver gang da det er opp til dommeren å komponere baner ut i fra hvilke øvelser som finnes i de forskjellige klassene. Rallylydighet kan sees på som en blanding av lydighet, freestyle og agility.  Sporten legger vekt på glede, samspill og gode holdninger og har blitt tatt opp i NKK som en offisiell hundesport. Det er ikke fellesdekk eller fellessitt i noen av klassene og i klasse 1 er det tillatt å ha hunden i bånd.

Instruktør: Ane Andersen

Om instruktøren:

Ane er instruktør ved CATCH Hundetrening avdeling Follo & Moss.

  • godkjent rallylydighetsinstruktør i NRL
  • godkjent noseworkinstruktør i NWN
  • Certified Training Partner fra Karen Pryor Academy

Hun vokste opp med terriere, men hovedinteressen på den tiden var hest og fugler.  Den store hunde(trene)interessen kom med hennes første egne hund, mopsen Bajas (2002). I tillegg til innlæring av atferder hos hund og fugl er hun over middels interessert i fysisk trening og skadeforebygging samt avl og oppdrett. Hun er nerd av natur og dermed ble klikkertreningen det naturlige valget. Hun elsker å lese og dra på kurs for å få økt forståelse og innsikt.

Hun er Certified Training Partner fra Karen Pryor Academy i USA der hun studerte for Terry Ryan (2014-2015) og tok klikkerINSTRUKTØRkurs hos Canis i 2015. Hun har gått brukssatsing for Elin S. Gjeruldsen (2014) og Stora Uppfödarutbildningen hos Kungliga Hundar (2014) samt godt over 30 ulike kurs for blant annet Anna Larsson, Fanny Gott, Maria Brandel og Siv Svendsen. Hun har også deltatt ved flere ClickerExpo-konferanser og gått kurs og seminarer for blant annet Karen Pryor, Michele Pouliot, Hannah Branigan, Ken Ramirez og Susan Friedman. Hun har dessuten praktisk-pedagogisk utdannelse fra Universitetet i Oslo og undervisningserfaring fra ungdomsskolen og videregående skole. Ane er for øyeblikket i gang med utdanning og sertifisering innen fysisk trening hos hund, et område hun har vært spesielt interessert i etter at Gummi, hennes første SBT, ble diagnostisert med mild HD og AD. Vi kan lære hundene alt de er fysisk og mentalt i stand til - og ofte kan vi gjennom måltrettet trening påvirke hva de er fysisk i stand til.

Gjennom årene har hun hatt irsk terrier, airedaleterrier, mops, whippet, Staffordshire bull terrier og glatthåret foxterrier, kelpie og border collie. I dag lever hun med Staffordshire bull terrieren Gaffa, border collien Strips og kelpien Terex. De trenes primært i lydighet, rally-lydighet og nosework men det blir også en hel del annen trening.   

Tilleggsinformasjon

Kurset går over to dager, mandag til tirsdag, kl. 10-17.

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.