Har familien fått seg hund? Da kan sommerkurset for familiehunden være perfekt for dere! Her kan hele familien være med og lære gode prinsipper for å trene opp en god familiehund, enten hunden deres er valp, unghund eller voksen. På kurset vil det være to instruktører tilstede.

Sommerkurs for familiehunden

Dette kurset vil gi deg og familien tips til hvordan dere kan aktivisere hunden på en sunn måte i hverdagen. Jo mer vi er sammen med hunden og gjør morsomme ting som hunden kan være med på - jo mer samhold og kommunikasjon bygger vi med hunden vår. Dette gir seg utslag i en bedre kontakt både på tur, i hverdagen og i treningssituasjon.

Kurset legges opp som en blanding mellom teori og praktisk trening - det viktigste for oss er at dere får svar på det dere måtte lure på om trening og hundehold.

På dette kurset vil du lære om:

 • Belønningsutvikling -  Hva er den aller beste belønningen for din hund? Vi tar for oss hvordan vi kan bruke lek, godbiter og andre ting hunden har lyst på for å lære den det vi ønsker at den skal kunne. Vi bruker tid og finner ut av dette sammen på kurset!
 • Grensesetting - Når vi har en hund er det viktig at vi kan veilede den i forskjellige situasjoner, og noen ganger så gjør hunden ting den ikke skal gjøre! På kurset vil du lære hva du gjør i disse situasjonene.
 • Lekøvelser - Det å leke med valpen er et fantastisk verktøy. For belønning i treningssituasjon, men også for relasjonen og samholdet dere i mellom. 
 • Kontakt og oppmerksomhet er grunnlaget for all videre trening. Lær hvordan du kan få en hund som ønsker å gi deg sin fulle oppmerksomhet, både av seg selv og når du ber om det.
 • Innkalling – hvordan trene inn en effektiv innkalling, selv med forstyrrelser! 
 • Håndtering – du vil lære hvordan du kan få hunden til å være rolig ved håndtering: sjekke tenner, ved kloklipp, pelsstell, veterinærbesøk o.l.
 • Hvordan hunder lærer - hvordan forsterke god adferd og få hunden til å jobbe sammen med deg.
 • Selvbeherskelse – vi gir deg verktøyene til hvordan du kan lære valpen å si "vær så snill" og vente på "vær så god".
 • Være rolig – du vil lære hvordan du kan få hunden til å slappe av, selv i omgivelser hvor det er mye å følge med på.
 • Miljøtrening og sosialisering – hva bør valpen oppleve og hva er egentlig god sosialisering.
 • Kroppspråk – lær å lese hundens språk bedre, vi jobber med at du som hundeeier skal bli kjent med hunden din for å komme dit akkurat dere har lyst til å være!
 • Aktivisering - Det er viktig for hunden å bruke både hjernen og kroppen, på kurset vil vi gå gjennom flere måter å aktivisere hunden på!

Dette kurset passer for alle hunder og eiere som har lyst til å ha det gøy sammen, og som ønsker å legge det beste grunnlaget for et godt hundeliv. Vi har fokus på at det skal være gøy å jobbe sammen mot målet å trives i hverandres selskap!

Dette er et kurs hele familien er velkomne til å delta på, hvor alle kan få med seg gode tips til å ha det gøy med hunden på en sunn og morsom måte - som samtidig bidrar til at hundeholdet generelt blir rolig og balansert.

Tilleggsinformasjon

SOMMERKURS - 2 ganger i uken over 3 uker

Det vil være plass til 12 deltakere, vi er 2 instruktører som følger dere gjennom kurset!

Vi kommer til å trene på forskjellige steder gjennom kurset, dette vil bli løpende informert om.

datoer:

12/7, 15/7, 19/7, 22/7, 26/7 og 29/7

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema