Sosialiseringskurs for deg som har valp i alderen 8-16 uker, og som ønsker å gi den en god og trygg start på livet!

Ny valp: sosialisering & miljøtrening

Visste du at valper har en kritisk sosialiseringsperiode, og at opplevelser og erfaringer den opplever i denne perioden påvirker valpen resten av livet? 

Sosialiseringsperioden varer fra ca. 3 til 12-16 ukers alder (varierer fra individ til individ). I denne perioden er valpen nysgjerrig, og har en trang til å utforske. Valpen undersøker da gjerne nye ting og tar kontakt med nye dyr og mennesker, det fordi nysgjerrigheten er større enn frykten for det ukjente. Dette endrer seg gradvis etter hvert som "sosialiseringvinduet" lukkes og valpen utvikler større usikkerhet og skepsis til nye ting.

Valpens erfaringer i denne kritiske perioden vil påvirke hundens temperament og adferd som voksen. Derfor bør vi som hundeeiere utnytte tida fra valpen er 8 til 12-16 uker på best mulig måte for å skape trygghet, mestring og gode opplevelser. 

På dette kurset vil du lære hvorfor sosialisering er så viktig og hvordan sosialisere valpen på en god og trygg måte. Gjennom lek og gode opplevelser vil valpen din lære om verden rundt seg, å utforske nye ting, å ta kontakt og komme til deg. Trygghet og en god relasjon mellom hund og eier er noe av det viktigste for valpen, og gir et godt utgangspunkt for videre trening. 

Du vil lære:

 • Hva er god sosialisering og miljøtrening
 • Hva er viktigst i valpens første uker
 • Hva belønning er for valpen
 • Lese kroppsspråket til valpen
 • Hvordan forsterke ønsket atferd og skape gode vaner

 

 

Vi tilbyr pakkepris dersom du ønsker å delta på flere kurs. 
(skriv eventuelt navnet på pakken du ønsker i feltet for "rabattkode / pakkepris-kode", ved påmelding)

 •  Valpepakke - 2900,-
  Inkluderer ordinært valpekurs (ukeskurs eller helgekurs) og kurset "ny valp: miljøtrening og sosialisering"

 •  Hverdagslydighet, pakke 1 - 3500,-
  Inkluderer 2 av følgende kurs; valpekurs (ukeskurs eller helgekurs), unghundkurs, nybegynner hverdagslydighetskurs eller videregående hverdagslydighetskurs
   
 •  Hverdagslydighet, pakke 2 - 4500,-
  Inkluderer kurset "ny valp: miljøtrening og sosialisering" og 2 av følgende kurs; valpekurs (ukeskurs eller helgekurs), unghundkurs eller nybegynner hverdagslydighetskurs

 •  Hverdagslydighet, pakke 3 - 5000,-
  Inkluderer 3 av følgende kurs; valpekurs, unghundkurs, nybegynner hverdagslydighetskurs eller videregående hverdagslydighetskurs

 •  Hverdagslydighet, pakke 4 - 6000,-
  Inkluderer kurset "ny valp: miljøtrening og sosialisering" og valpekurs og 2 av følgende kurs unghundkurs, nybegynner hverdagslydighetskurs eller videregående hverdagslydighetskurs

 

Oversikt over kursene i pakketilbudene:

"Ny valp: miljøtrening og sosialisering" er for valper i alderen 8 til 16 uker med deres familier, og har fokus på sosialisering og miljøtrening

- Valpekurs har fokus på øvelser for å få en hverdagslydig hund, samt litt sosialisering. 

- Unghundkurs har fokus på "vanlige" utfordringer i unghundtiden, som bl.a. gå fint i bånd og passering av andre hunder. 

- Nybegynner hverdagslydighetskurs bygger videre på noen av øvelsene fra valpekurset og går gjennom noe nytt, men alle øvelsene passer for familiehunden. 

Videregående hverdagslydighetskurs bygger videre på tidligere kurs og passer for deg som har gått litt kurs og trent hverdagslydighet med hunden din tidligere, og som ønsker å lære enda mer. Alle øvelser passer for familiehunden. 

Tilleggsinformasjon

Datoer: 08/06, 15/06, 22/06 & 29/06

Tidspunkt: tirsdager kl. 17.30-18.30

Sted: Hamresanden / Tveit

Hvis du kunne tenke deg å komme i gang med treningen men ikke ønsker å delta på kurs, kan privattimer være et godt alternativ. Send en mail så finner vi er opplegg som passer for deg og din hund.

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema