Vil du utvikle øvelsen fri ved fot/lineføring? Skal du konkurrere i en lydighetsbasert hundesport, for eksempel Rally, LP eller bruks? Da er dette kurset for deg! I tillegg til å gå i dybden på posisjon, forventning og teknikk jobber vi også mot konkurranse med forventninger og føring av hunden i forbindelse med det!

Temakurs: Fri ved fot og konkurransetrening

Har du lyst til å jobbe målrettet over 6 kvelder med øvelsene fri ved fot/lineføring og konkurransetrening? Da er dette kurset for deg! Kurset passer uansett hvilken klasse du trener opp imot, fri ved fot finnes i alle klassene, og konkurranse er konkurranse!

Disse tingene i lydighetsprogrammet krever mye av hunden, programmene blir lengre og lengre oppover i klassene. Fri ved fot er i tillegg med i vurderingsgrunnlaget i mange øvelser. Det er derfor utrolig viktig at hunden kan det godt og er trygg i utførelsen av øvelsen. På dette kurset setter vi fokuset på å bygge opp en sikker og sterk øvelse, slik at hund og fører kan gå ut i konkurranse og føle seg trygge på at: Dette klarer vi!

Gjennom kurset vil vi jobbe med hva som skal til for å lykkes med målet, ned til minste detalj.

Vi jobber med å finne den rette belønningen slik at hunden din gjør det beste den kan, samtidig som vi utfordrer hund og fører til å trå litt ut av komfortsonen.

  • Belønningsutvikling -  Hvilken belønning passer for din hun til de forskjellige øvelsene? Vi tar for oss hvordan vi kan bruke lek, godbiter og andre ting hunden har lyst på for å lære den det vi ønsker at den skal kunne. Vi bruker tid og finner ut av dette sammen på kurset.
  • Oppbygging av øvelser - Vi bygger opp øvelsen fra bunnen av, for å ende opp med en trygg og sikker øvelse som hunden har god forståelse for.
  • Utvikle deg som hundetrener – timing på belønninger, dine kriterier og hvordan sikte mot en ryddig økt som skaper masse progresjon i treningen!
  •  Motivasjon – Vi vil få øvelsene til å bli enda mer spennende i hundens øyne! Det lønner seg å gjøre øvelsen rett, og dette er en følelse vi skal jobbe med å skape i hunden.
  • Overtrening av øvelser – vi tar for oss en øvelse, utfordrer den med forskjellige forstyrrelser og setter både hund og fører litt ut av komfortsonen. Poenget med dette er å gjøre hund og fører så gode/trygge at det blir lett på konkurranse. Og ikke minst så er det veldig gøy!
  • Bevisstgjøring – vi lager morsomme og utfordrende oppgaver for hunden som den må løse ut i fra noe den kan veldig godt, for å finne ut hvor godt den egentlig kan det!

Dette kurset passer for deg som trener hundesport som inneholder lydighet, uavhengig av klasser og gren. Det kan passe både for deg som har konkurrert noe eller deg som er i ferd med å jobbe deg frem mot konkurranser. Har du startet med øvelsene? Har du aldri prøvd? Her får du hjelp ut ifra ditt utgangspunkt.

Treningen vil legges opp etter hver enkelt ekvipasje, men det vil også være stort fokus på samarbeidslæring. Jeg ønsker å legge til rette for at man skal bli i stand til å hjelpe hverandre videre med treningen. Dette er for at jeg har erfart at man lærer like mye, hvis ikke mer av å se på noen andre og hjelpe de. Dere vil derfor jobbe mye to og to sammen, lære mange forskjellige metoder og kunsten til å kunne bidra i andre sin hundetrening for du ser mer enn den som fører hunden – det er sammen vi blir best!

Dette følger i kurspakken:

  • Deltakerpakke
  • Hjemmelekser
  • Hefte som deles ut til deltakerne

 

Tilleggsinformasjon

Kurset vil gå over 6 kvelder, 1 kveld i uken (onsdager).

Tidspunkt til være fra 19.15 til 20:45.

Datoer: 7/4, 14/4, 21/4, 28/4, 5/5 og 12/5

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema