Liker du å trene med hund, eller vil du lære å trene hund, og kunne du samtidig tenke deg å ha muligheten til å lære mer om hester og å ri på turer eller drive med andre morsomme hesterelaterte aktiviteter ? Da er dette leiruka for deg!

Dette er et leirtilbud for deg som ønsker å kombinere interesse for hund og hest med det å reise på leir sammen med jevnaldrende. Vårt hovedfokus er gode opplevelser preget av mestring, sosialt samvær og mye moro. Vi håper at du reiser herfra med nye venner, positive følelser, ny kunnskap  og et ønske om å komme tilbake.

En typisk dag hos oss består av;

  • 3-4 måltider
  • Lufting og fôring av hunder
  • Fôring og tilsyn av hester
  • Henting og stell av hester
  • Trening av hunder, teori og praksis
  • Ridetur i skog og mark
  • Bading, med og uten hund
  • Og masse annet

Det er aktiviteter med både hund og hest hver dag. Dagene er fulle av aktivitet og opplevelser!

Det legges opp til en god balansegang mellom læring og trening av dyrene og ren fornøyelse og moro.

Deltakerne sover på rom sammen.

Hundetrening

I øktene med hund lærer barna grunnleggende trening av hund, ved bruk av belønningsbasert trening. Treningen legges opp til det nivået deltakerne befinner seg på, og det kreves ingen forkunnskaper for å kunne bli med. Eksempler på ting vi trener på er: triks, grunnferdigheter som sitt, dekk osv, styrke og balanse, agility, rallylydighet. Vi rekker ikke alt på en uke, men legger opp treningen utifra hva deltakerne har gjort og kan fra før av.

Aktivtet med hest

Øktene med hest dreier seg om aktiviteter som turer i skogen, gymkana, voltige og annen moro. Heller ikke for dette kreves det noen forkunnskaper. Vi gjennomgår også hvordan man skal være sammen med og rundt hester, pusser utstyr og gir hestene spa-behandling.

Alle er velkomne! Utenom trening med hund og hest, så blir det rom for å skape gode ferieminner med jevnaldrende, gjennom diverse sosiale aktiviteter og felles måltider. Garantert moro blir det uansett!

Mulighet for egen hund?

Det er mulig å ha med egen hund denne uka, men det er begrenset med plasser til egen hund grunnet logistikk. Blir det for mange påmeldte med egen hund, så blir det en utvelgelse basert på hundenes egnethet i en slik setting. Hunden må da være sosial med både mennesker og andre hunder. Det krever mye av en hund å delta på en slik uke, og vi forbeholder oss retten til å avslå søknad om å ta med egen hund, på bakgrunn av hundens og deltakers beste.

Vi strekker oss langt for at du skal få bodd på rom med egen hund, men garanterer ikke dette.

Låne hund

VI har mange hunder til utlån som er vant med settingen og er morsomme å trene med. Du får da samme hund hele uka, så dere rekker å bli godt kjent. Hundene vi låner bort er godt vant med barn og er hyggelige hunder. De går i tillegg sammen i flokk og er rundt oss mye av tiden, også utenom øktene med hundetrening.


Av hester så bruker vi det vi har her på gården, da vi ikke har plass og logistikk til at deltakerne skal ta med egne hester. Vi har til en hver tid mellom 8 og 10 hester her; islandshester, sportsponnier, fjording, døl o.l.


Vi har 8 leirplasser. Førstemann til mølla!
Du må være født i tidsrommet 2003 til 2007, altså minimum fylle 14 år i løpet av 2021.

NB! Det arrangeres egne uker for yngre barn, se kursoversikten for mer informasjon om dette. Disse alternativene heter "Sommerfest med hund og hest" og "Fjortisfest med hund og hest".

Leiruken går fra søndag kl 17 til fredag kl 16. Ved henting er det en fremvisning av det vi har holdt på med gjennom uka. Beregnet slutttid er da kl 17.
Pris for leir med overnatting søndag til fredag: 4000,-


Lurer du på noe? Trenger du mer informasjon?

Du er velkommen til å ta kontakt med Heidi på telefon 400 41 646 eller heidi@catchhund.no

Bli med på en morsom og spennende uke!

Tilleggsinformasjon

Leiren holdes på Hesjabråten gård i Bingen, Øvre Eiker kommune.

Det er oppmøte søndag kl 1645-1715

Fremvisning på fredag kl 16, avsluttes innen kl 17.

Velkommen på leir!

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.