Har du en hund som sliter med å kontrollere egne impulser? For eksempel når du prøver å trene på noe, eller kanskje i møte med andre hunder? Bli med på dette kurset og få masse gode verktøy på å lære hunden din at det lønner seg å vente, selv om den har veldig lyst!

Temakurs - Selvkontroll

Har du en hund som sliter med å kontrollere egne impulser? For eksempel når du prøver å trene på noe, eller kanskje i møte med andre hunder? Er den så glad at den går ut av sitt gode skinn i møte med mennesker? Kanskje du opplever at det er vanskelig å trene på forskjellige ting fordi hunden blir veldig ivrig og ikke helt klarer å konsentrere seg?

Det vi kaller selvkontroll eller selvbeherskelse er evnen til å styre ens egne følelser, oppførsel og lyster i møte med en påvirkning. Selvkontroll er en lur ting å trene for å overstyre impulser og kortsiktige fristelser til fordel for mer langsiktige mål! Eller at vi rett og slett ønsker at hunden vår skal tenke seg litt om før den reagerer på forskjellige ting den møter.

Ved å trene god selvkontroll med hunden din vil du få du en hund som lærer deg at det lønner seg å vente, selv om den har veldig lyst. Det kan for eksempel hjelpe oss som eiere i situasjoner hvor vi vil ha mat fremme uten å være redd for at hunden skal spise det opp, passering av andre hunder og mennesker, for å kunne vente både sammen med oss og for seg selv og i mange andre situasjoner.

På dette temakurset tar vi for oss grunnleggende, enkle, morsomme og effektive selvkontrolløvelser og prøver å dra det litt ut av komfortsonen - både for hund og eier.

Vi skal jobbe med å lære hunden å be om lov før den gjør det den har mest lyst til, og jobbe med å kunne motstå fristelser for å få noe den vil ha. Vi skal jobbe med at du som hundeeier blir bevisst på hvilke valg du ønsker at hunden din skal ta i forskjellige situasjoner, og gi deg verktøy til å kommunisere dette til hunden din.

  • Belønningsutvikling -  Hva er den aller beste belønningen for din hund? Vi tar for oss hvordan vi kan bruke lek, godbiter og andre ting hunden har lyst på for å lære den det vi ønsker at den skal kunne. Vi bruker tid og finner ut av dette sammen på kurset, det er viktig at hunden vil ha belønningen for å lære den å kontrollere seg.
  • Kontakt og oppmerksomhet – er grunnlaget for all videre trening. Lær hvordan du kan få en hund som ønsker å gi deg sin fulle oppmerksomhet, både av seg selv og når du ber om det.
  • Være rolig – du vil lære hvordan du kan få hunden til å ta det med ro, selv i omgivelser hvor det er mye å følge med på.
  • Kroppsspråk - lær å lese hundens språk bedre, vi jobber med at du som hundeeier skal bli kjent med hunden din for å komme dit akkurat dere har lyst til å være!
  •  Selvbeherskelse  -  vi gir deg verktøyene til hvordan du kan lære hunden å si "vær så snill" og vente på "vær så god".
  • Motivasjon – vi vil få deg til å bli enda mer spennende i hundens øyne! Det lønner seg å følge deg, og dette er en følelse vi skal jobbe med å skape i hunden!

Dette kurset passer for alle hunder, da selvkontroll er et svært verdifullt verktøy i alt vi gjør sammen med hunden vår. Det passer like godt for deg som har et mål om å konkurrere med hunden i en hundesport, som deg som har en familiehund og ønsker mer kontroll og trivsel i hverdagen sammen med hunden din.

 

Tilleggsinformasjon

Kurset vil gå over 6 kvelder inne i lokalet vårt på Breiskallen, 1 kveld i uken (mandager).

Tidspunkt til være fra 19:15 til 20:45.

Datoer: 11/1, 18/1, 25/1, 1/2, 8/2 og 15/2.

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema