Er du nysgjerrig på hva Nosework er og ønsker tips til å komme i gang med treningen? Eller har du erfaring med nesearbeid og andre typer søk, som f.eks. smeller, og kunne tenke deg å utforske en ny "søksverden"?

Nybegynner nosework-kurs med Ane Andersen

Bli med på en spennende og lærerik helg med fokus på de første stegene for å komme i gang med treningen. På kurset vil vi gå gjennom hva Nosework er og hvordan vi kommer i gang med treningen. 

Innenfor den praktiske treningen vil vi jobbe én-til-én, tilpasset hver ekvipasje. Det er ingen krav til forkunnaskaper, og passer like godt for valper som voksne hunder, og til både liten og stor.  

Søk er en enkel og morsom måte å trene hund på, uansett om det er for å aktivisere den i hverdagen eller for å konkurrere. Det kreves hverken mye tid eller utstyr for å holde på med nosework. Nervøse og reaktive hunder viser ofte ekstra store fordeler ved å trene nosework siden det gjøres indidivuelt og er med på å bygge dem opp på en god måte. 

Hva er nosework:

Nosework er en søkssport som passer for alle hunder, uansett størrelse, rase og alder. Sporten er inspirert av operative spesialsøkshunder, og ble etablert i USA tidlig på 2000-tallet, med første offisielle konkurranse i 2009. Nosework Norge (NWN) ble stiftet i 2014 og den første konkurransen her til lands ble holdt i januar 2016.

 

Om instruktøren: 

Ane er instruktør ved CATCH Hundetrening avdeling Follo & Moss.

  • godkjent rallylydighetsinstruktør i NRL
  • godkjent noseworkinstruktør i NWN
  • Certified Training Partner fra Karen Pryor Academy

Hun vokste opp med terriere, men hovedinteressen på den tiden var hest og fugler. Den store hunde(trene)interessen kom med hennes første egne hund, mopsen Bajas (2002). I tillegg til innlæring av atferder hos hund og fugl er hun over middels interessert i fysisk trening og skadeforebygging samt avl og oppdrett. Hun er nerd av natur og dermed ble klikkertreningen det naturlige valget. Hun elsker å lese og dra på kurs for å få økt forståelse og innsikt.

Hun er Certified Training Partner fra Karen Pryor Academy i USA der hun studerte for Terry Ryan (2014-2015) og tok klikkerINSTRUKTØRkurs hos Canis i 2015. Hun har gått brukssatsing for Elin S. Gjeruldsen (2014) og Stora Uppfödarutbildningen hos Kungliga Hundar (2014) samt godt over 30 ulike kurs for blant annet Anna Larsson, Fanny Gott, Maria Brandel og Siv Svendsen. Hun har også deltatt ved flere ClickerExpo-konferanser og gått kurs og seminarer for blant annet Karen Pryor, Michele Pouliot, Hannah Branigan, Ken Ramirez og Susan Friedman. Hun har dessuten praktisk-pedagogisk utdannelse fra Universitetet i Oslo og undervisningserfaring fra ungdomsskolen og videregående skole.

Gjennom årene har hun hatt irsk terrier, airedaleterrier, mops, whippet, Staffordshire bull terrier og glatthåret foxterrier, kelpie og border collie. I dag lever hun med Staffordshire bull terrieren Gaffa, border collien Strips og kelpien Terex. De trenes primært i lydighet, rally-lydighet og nosework men det blir også en hel del annen trening.   

 

 

 

 

Tilleggsinformasjon

Datoer og tidspunkt:

31/10 kl. 10.00-16.00

01/11 kl. 10.00-15.00

Adresse: Solsletta 6B, 4658 Tveit

Instruktør: Ane Andersen

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.