Har du kommet i gang med banesøket og ønsker å gå et skritt videre i treningen? Kanskje ser du at hunden trenger nye utfordringer eller du vurderer å melde deg på en smellerkonkurranse?

Smellerkurs: kassesøk & romsøk

Kassesøk og romsøk er to av de tre øvelsene i klasse 1 (siste øvelsen er banesøk), og på dette kurset er de to øvelsene som står i fokus. Kurset passer for deg som har kommet i gang med banesøket og vil gå videre, enten det er for å gi hunden nye utfordringer eller for å komme nærmere målet om å delta i en smellerkonkurranse. Når hunden har kommet i gang med banesøket og den har forståelse for oppgaven, er kassesøk og romsøk et naturlig skritt videre i treningen.

 

Målet med kurset er at du skal ha kunnskap til å kunne fortsette innlæringen hjemme, og i løpet av helga skal vi gå gjennom;

  • Introduksjon av kassene 
  • Hvordan du kommer i gang med romsøk
  • Søk
  • Markering

 

 

Hva er SMELLER®?

Det er en hundesport der hunden skal søke etter biter av skinn/lær som er tilført ID-lukt fra en fremmed person. Smeller passer for alle hunder uavhengig av rase, størrelse, alder og helse, og er perfekt som aktivisering uansett om man ønsker å konkurrere eller bare trene for gøy!

De aller fleste hunder elsker å trene søk i ulike varianter. Når vi trener nesearbeid får hunden bruke luktesansen sin på en god måte, opplever mestringsfølelse og lærer å jobbe samlet og konsentrert.

 

Tilleggsinformasjon

Tid: 10.00-14.00

Datoer: 12/12 & 13/12

Adresse: Solsletta 6B, 4658 Tveit

Instruktør: Karoline Holtskog Tønnessen, autorisert instruktør i hundesporten smeller

Hvis du kunne tenke deg å komme i gang med treningen men ikke ønsker å delta på kurs, kan privattimer være et godt alternativ. Send en mail så finner vi er opplegg som passer for deg og din hund.

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema