Smeller er en hundesport der hunden får bruke sin utrolige luktesans, enten det er for aktivisering eller konkurranse. Kunne du tenke deg å utforske en ny "verden" sammen med hunden din eller du kanskje allerede har kommet i gang og ønsker flere tips på veien?

Smellerkurs: grunnkurs

Nesearbeid er en enkel og morsom måte å aktivisere hundene på, og det kreves hverken mye tilrigging eller utstyr for å holde på med smeller. 

Hva er SMELLER®?

Det er en hundesport der hunden skal søke etter biter av skinn/lær som er tilført ID-lukt fra en fremmed person. Smeller passer for alle hunder uavhengig av rase, størrelse, alder og helse, og er perfekt som aktivisering uansett om man ønsker å konkurrere eller bare trene for gøy!

De aller fleste hunder elsker å trene søk i ulike varianter. Når vi trener nesearbeid får hunden bruke luktesansen sin på en god måte, opplever mestringsfølelse og lærer å jobbe samlet og konsentrert.

 

På dette kurset tar vi for oss innlæringen av de tre øvelsene i smeller klasse 1; banesøk, kassesøk og romsøk. Øvelsene tilpasses til ekvipasjens nivå, og passer både for deg som aldri har trent det tidligere og for deg som allerede har startet på en eller flere av øvelsene og ønsker tips på veien videre. 

Uansett om du ønsker å lære om smeller for å aktivisere hunden hjemme eller for å trene mot konkurranse passer kurset for deg, og i løpet av syv kuskvelder går vi gjennom:

  • Introduksjon av smellerboksen og -banen
  • Markering
  • Banesøk
  • Kassesøk
  • Romsøk

Du trenger ikke ha startet med smeller for å delta på dette kurset, men ønsker du å teste det først tilbyr vi også introkurs (dagskurs); "smellerkurs: introduksjon". 

Instruktøren på kurset er autorisert smellerinstruktør. 

 

Tilleggsinformasjon

Datoer og tidspunkt:

torsdag 29/10 kl. 18.00-19.30

torsdag 05/11 kl. 18.00-19.30

torsdag 12/11 kl. 18.00-19.30

torsdag 19/11 kl. 18.00-19.30

torsdag 26/11 kl. 18.00-19.30

torsdag 03/12 kl. 18.00-19.30

torsdag 10/12 kl. 18.00-19.30

Instruktør: Karoline Holtskog Tønnessen, autorisert instruktør i hundesporten smeller

Adresse: Kristiansand

Hvis du kunne tenke deg å komme i gang med treningen men det ikke passer eller du ikke ønsker å delta på kurs, kan privattimer være et godt alternativ. Send en mail så finner vi er opplegg som passer for deg og din hund.

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.