Ønsker du deg en lydig og harmonisk familiehund? En hund som virkelig fungerer BRA i hverdagen? Da er dette kurset for deg!

Hverdagslydighetskurs - BEST HVER-DAG!

Det hunden gjør ofte blir den bra på! 

På dette kurset gir vi deg enkle, effektive og morsomme øvelser og treningsteknikker slik at du kommer godt igang med de viktige hverdagslydighetsøvelsene. Det skal være gøy å trene hund – for både hund og eier!

Dette kurset er også nyttig om du ønsker å gi hunden et godt grunnlag med sikte på å konkurrere i hundesporter. Du vil merke at skikkelig god hverdagslydighet i bunnen vil gi deg mange fordeler også i konkurranseringen.

Dette kurset passer for ALLE hundeeiere!

Kurset følger Studieplanen til boken BEST HVER-DAG, som er skrevet av Siv Svendsen og Maria Brandel. Kursmateriellet er godt gjennomprøvd med egne hunder, og vi vil gjennom 6 leksjoner hjelpe dere med å få ny motivasjon til å ta et skikkelig tak i hverdagslydigheten til hunden din. Du kommer ikke til å angre!

På kurset vil du lære om:

 • Belønningsutvikling – Hva er den aller beste belønningen for din hund? Vi tar for oss hvordan vi kan bruke lek, godbiter og andre ting hunden har lyst på for å lære den det vi ønsker at den skal kunne.
 • Innkalling – hvordan trene inn en effektiv innkalling, selv med forstyrrelser!
 • Gå pent i bånd – lær hvordan du kan få hunden til å gå fint i bånd på tur, også i møtesituasjoner med folk og andre hunder.
 • Selvbeherskelse – vi gir deg verktøyene til hvordan du kan lære hunden å hilse pent uten å hoppe på folk, være rolig i møtesituasjoner på tur. Ikke stjele mat, osv.
 • Bli/være rolig – du vil lære hvordan du kan få hunden til å bli liggende på plassen sin. Være rolig både hjemme og på besøk. Rolig ved håndtering, slik som kloklipp, pelsstell, veterinærbesøk.
 • Miljøtrening og sosialisering – hva bør valpen oppleve og hva er egentlig god sosialisering?
 • Aktivisering – de aller fleste hunder trenger mental stimulering i tillegg til fysisk aktivitet. Vi gir deg veiledning i hvordan du enkelt kan aktivisere hunden din på en god måte.

Dette kurset er for hund med familie. Familiemedlemmer er derfor velkommen til å delta uten ekstra kostnad.

 • Passer for hunder fra  ca 12 måneders alder og oppover.
 • Minst 2 påmeldte. Plass til 4 deltakere. 
 • Vi har teorien innendørs. Noen av øvelsene kan vi ha innendørs, mens andre tar vi utendørs om det er mest gunstig.

Vi har små grupper på alle kurs, slik at instruktøren får god tid til individuell veiledning. 
Hunden skal være med på alle kurskveldene. Hver kveld varer ca 1,5 - 2 timer.


Dette følger med i kurspakken:

 • Klikker
 • Studieplan Best Hver-Dag!
 • Å la hunden jobbe med nesen er det beste alternativet for å slite ut hunden og gjøre den fornøyd.I dette kurset er det med en ekstra dag hvor det gås igjennom ulike aktiviteter man kan gjøre med hunden sin, også alternativer til nesearbeid. Dette vil bli på dagtid i helgen etter siste kurskveld. Se tilleggsinformasjon for mer info. 

Pensum:

BEST HVER-DAG! Hverdagslydighet for valper og voksne hunder (Maria Brandel & Siv Svendsen)

Det vil bli gitt hjemmelekser etter hver kurskveld i form av Studieplanen som er inkludert i kurset. Boken BEST HVER-DAG vil bli brukt aktivt gjennom hele kurset. Vi anbefaler derfor at du kjøper denne boken, den er enkel og lett-lest med gode illustrasjoner og passer like godt til både barn og voksne. (Boken kan kjøpes av instruktøren når du kommer på kurset, eller du kan bestille den på forhånd. Gi gjerne beskjed når du melder deg på om du ønsker å kjøpe boken, slik at vi har nok bøker inne.)

Tilleggsinformasjon

Kursdager:

man 9.mars

man 16.mars

tir 24.mars

man 30.mars

(påskeferie)

ons 15.april

tir 21.april

Klokken 18.00 - 19.30

+ Søndag 26.april klokken 10.00 - ca 12.00 (denne dagen kommer vi til å være utendørs)

Sted: Skjold, Vindafjord

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.