Sosialiseringskurs for deg som har valp i alderen 8-16 uker, og som ønsker å gi den en god og trygg start på livet!

Visste du at valper har en kritisk sosialiseringsperiode, og at opplevelser og erfaringer den opplever i denne perioden påvirker valpen resten av livet? 

Sosialiseringsperioden varer fra ca. 3 til 12-16 ukers alder (varierer fra individ til individ). I denne perioden er valpen nysgjerrig, og har en trang til å utforske. Valpen undersøker da gjerne nye ting og tar kontakt med nye dyr og mennesker, det fordi nysgjerrigheten er større enn frykten for det ukjente. Dette endrer seg gradvis etter hvert som "sosialiseringvinduet" lukkes og valpen utvikler større usikkerhet og skepsis til nye ting.

Valpens erfaringer i denne kritiske perioden vil påvirke hundens temperament og adferd som voksen. Derfor bør vi som hundeeiere utnytte tida fra valpen er 8 til 12-16 uker på best mulig måte for å skape trygghet, mestring og gode opplevelser. 

På dette kurset vil du lære hvorfor sosialisering er så viktig og hvordan sosialisere valpen på en god og trygg måte. Gjennom lek og gode opplevelser vil valpen din lære om verden rundt seg, å utforske nye ting, å ta kontakt og komme til deg. Trygghet og en god relasjon mellom hund og eier er noe av det viktigste for valpen, og gir et godt utgangspunkt for videre trening. 

Du vil lære:

  • Hva er god sosialisering og miljøtrening
  • Hva er viktigst i valpens første uker
  • Hva belønning er for valpen
  • Lese kroppsspråket til valpen
  • Hvordan forsterke ønsket atferd og skape gode vaner

Dette kurset består av 4 kurskvelder, og er for valper i alderen 8 til 16 uker med deres familier. Her er fokus sosialisering og miljøtrening, ønsker du også trening i øvelser som bl.a. innkalling, gå pent i bånd og bli i posisjon er valpekurset vårt noe for deg. Det har vi både som ukeskurs og helgekurs. 

Ønsker du å delta på begge kursene? Vi tilbyr en pakkepris på kr 2750. Skriv eventuelt "valpekurs pakke" i annet-feltet i påmeldingen din. 

 

Tilleggsinformasjon

Alle kurskveldene består av både teori og praktisk trening med hund.

Tid: 19.30-20.30

Datoer: 04/05, 11/05, 18/05 & 25/05

Adresse: Kristiansand

Instruktør: Karoline Holtskog Tønnessen

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema