Ønsker du deg en lydig og harmonisk familiehund? En hund som virkelig fungerer BRA i hverdagen? Da er dette kurset for deg!

Valpekurs - BEST HVER-DAG!

Det hunden gjør ofte blir den bra på!

På dette kurset gir vi deg enkle, effektive og morsomme øvelser og treningsteknikker slik at du kommer godt igang med de viktige hverdagslydighetsøvelsene. Det skal være gøy å trene hund – for både hund og eier!

Dette kurset er også nyttig om du ønsker å gi hunden et godt grunnlag med sikte på å konkurrere i hundesporter. Du vil merke at skikkelig god hverdagslydighet i bunnen vil gi deg mange fordeler også i konkurranseringen.

Dette kurset passer for ALLE hundeeiere!

Kurset følger Studieplanen til boken BEST HVER-DAG, som er skrevet av Siv Svendsen og Maria Brandel. Kursmateriellet er godt gjennomprøvd med egne hunder, og vi vil gjennom 6 leksjoner hjelpe dere med å få ny motivasjon til å ta et skikkelig tak i hverdagslydigheten til hunden din. Du kommer ikke til å angre!

På kurset vil du lære om:

  • Belønningsutvikling – Hva er den aller beste belønningen for din hund? Vi tar for oss hvordan vi kan bruke lek, godbiter og andre ting hunden har lyst på for å lære den det vi ønsker at den skal kunne.
  • Innkalling – hvordan trene inn en effektiv innkalling, selv med forstyrrelser!
  • Gå pent i bånd – lær hvordan du kan få hunden til å gå fint i bånd på tur, også i møtesituasjoner med folk og andre hunder.
  • Selvbeherskelse – vi gir deg verktøyene til hvordan du kan lære hunden å hilse pent uten å hoppe på folk, være rolig i møtesituasjoner på tur. Ikke stjele mat, osv.
  • Bli/være rolig – du vil lære hvordan du kan få hunden til å bli liggende på plassen sin. Være rolig både hjemme og på besøk. Rolig ved håndtering, slik som kloklipp, pelsstell, veterinærbesøk.
  • Miljøtrening og sosialisering – hva bør valpen oppleve og hva er egentlig god sosialisering?
  • Aktivisering – de aller fleste hunder trenger mental stimulering i tillegg til fysisk aktivitet. Vi gir deg veiledning i hvordan du enkelt kan aktivisere hunden din på en god måte.  • Passer for hunder fra 3 - ca 12 måneders alder
  • Plass til 4 deltakere
  • Kurset foregår i henhold til smittevernsreglene fra myndighetene og fhi

 

Vi har små grupper på alle kurs, slik at instruktøren får god tid til individuell veiledning.
Hunden skal være med på alle kurskveldene. Hver kveld varer ca 1,5 - 2 timer.

 

Pensum:

BEST HVER-DAG! Hverdagslydighet for valper og voksne hunder (Maria Brandel & Siv Svendsen)

Det vil bli gitt hjemmelekser etter hver kurskveld i form av Studieplanen. Denne må dere kjøpe selv. Boken BEST HVER-DAG vil bli brukt aktivt gjennom hele kurset. Vi anbefaler derfor at du kjøper denne boken, den er enkel og lett-lest med gode illustrasjoner og passer like godt til både barn og voksne. 

Tilleggsinformasjon

Kursdager:

tor 09.jan

ons 15.jan

tors 23.jan

tors 30.jan

tors 06.feb

tors 13.feb

Klokken 18.00 - 19.30

+ Søndag 16.februar klokken 11.00 - ca 13.00

Sted: Haugesund, Raglamyr

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema

Påmeldingen for dette kurset er stengt.