Sosialiseringskurs for valper fra 8-16 uker, for deg som ønsker en god og trygg start for valpen! (INNENDØRS!)

Ny Valp: Sosialisering & Miljøtrening

Visste du at valper har en kritisk sosialiseringsperiode, og at valpens opplevelser og erfaringer i denne perioden kan påvirke valpen resten av livet? 

De fleste valpeeiere vet godt at valpen bør sosialiseres, men hva er egentlig god og riktig sosialisering? Hva bør valpen oppleve og hva skal prioriteres? Dette kurset fokuserer på strukturert sosialisering og miljøtrening, slik at problemer forebygges og valpen din får best mulig start. 

Selve sosialiseringsfasen er fra ca. 3 til 12- 16 uker (varierer fra individ til individ). Da er valpen nysgjerrig med trang til å utforske. I denne perioden vil valpen lettere ta kontakt med nye ting, dyr og mennesker fordi nysgjerrigheten er større enn frykten for det ukjente. Dette endrer seg etter hvert som sosialiseringvinduet lukkes og valpen utvikler mer usikkerhet og skepsis til nye ting.

Valpens erfaringer i denne kritiske perioden vil påvirke hundens temperament og adferd som voksen. Derfor bør nye hundeeiere utnytte tida fra valpen er 8 til 12-16 uker på best mulig måte for å skape trygghet, mestring og gode opplevelser ift mest mulig av det valpen vil støte på gjennom livet.

På dette kurset vil du lære hvorfor og hvordan du sosialiserer valpen din på en god og trygg måte. Hva som bør prioriteres og hva som bør unngås. Vi bruker lek som basis for miljøtilvenning, sosialisering og å bygge en god relasjon til deg som hundeier. Gjennom lek og gode opplevelser vil valpen din lære om verden rundt seg, å utforske nye ting, å ta kontakt og komme til deg, å beherske seg. Valpen vil oppleve masse mestring, og lære å forbinde deg med moro og trygghet.  Det viktigste for valper er trygghet og et godt bånd mellom deg og hunden- får du til det, så vil du og valpen være bedre rustet til annen trening!

Valpen vil lære:

 • Trygghet og riktige forventninger rundt andre hunder og mennesker
 • Lære å leke
 • Slippe og bytte
 • Kontakt
 • Håndtering og stell
 • Utforske verden gjennom lek: å klatre på og gå gjennom ting, gripe og tygge på forskjellige gjenstander, oppleve forskjellige underlag, erfare forskjellige lyder

Du vil lære:

 • Hva er god sosialisering og miljøtrening
 • Hva er viktigst i valpens første uker
 • Hvordan lære valpen god sosial adferd
 • Enkle grep for å forebygge problemadferd
 • Lese kroppsspråket til valpen

Dette kurset er for valper fra 8 til 16 uker gamle. Du får best utbytte av kurset om du følger opp eller kombinerer med et Valpekurs, og vi tilbyr derfor en pakkepris på kr 2750,- hvis du ønsker å melde deg på begge kursene! Merk isåfall påmeldingen din med dette.

Kurset går over 4 kvelder.

Kursavgiften inkluderer goodiebag og skriftlige ressurser.

Tilleggsinformasjon

Kurset går over 4 kvelder.

Deltagere faktureres hall leie kr 95,- totalt i tillegg til kursavgiften.

Sted: Stevneplassen, Skien (innendørs hall og opplyst uteområde)

Datoer og tid:

Tirsdag 7. januar kl 18- 19

Tirsdag 14. januar kl 18- 19

Tirsdag 21. januar kl 18- 19

Tirsdag 28. januar kl 18- 19

Kursinformasjon

Påmeldingsskjema