Silje har alltid vært glad i dyr og spesielt hunder. Hun har vokst opp med flere korthårete vorstehere som ble brukt til hundekjøring, nordisk stil gjennom barne- og ungdomsårene. Hennes siste vorsteher var hovedsakelig tur- og treningskompis gjennom studietiden.

Hun bor sammen med samboer, barn og tre schäfere på et småbruk i Hernes rett utenfor Elverum, og deler lidenskapen for hund sammen med samboeren. Etter at den første bruksschäferen kom i hus i 2012 har interessen for trening av hund bare økt, og 2017 ble viet til instruktørkurset hos Catch. Silje trener to av familiens hannhunder, Chaos på 5 år og Zyko på 6,5 år.

Det er brukshundarbeid, mentalitet og adferd samt lydighet som ligger Silje’s hjerte nærmest og som hun kontinuerlig forsøker å søke ny kunnskap om. Når tiden strekker til må treningen som er lagt ned prøves ut i konkurranser, NBF program, fortrinnsvis spor og LP. Silje har troen på at nøkkelen for å kunne oppnå det man ønsker med hunden sin er motivasjon, samarbeid og forståelse for hvert enkelt individ.

Silje har for tiden mammapermisjon.

 

Planlagte kurs med Silje Korsmo