Zogoflex Toppl aktiviseringsleken er en morsom liten sak, den har et stort hulrom med "tagger" i midten for å gjøre det vanskeligere for hunden å få ut maten/godbitene.
I tillegg så tipper den lett over og ruller som en ball, dette er med på å holde på interessen og for å gjøre oppgaven mer utfordrende for hundene.
Og med et hull på siden detter maten/godbitene lett ut om hunden ruller på den.

 

Et stort pluss er at du kan ha den i oppvaskmaskinen for å rengjøre den!
Den flyter i vann!
Det er en robust leke som tåler en støyt og er fri for både latex og BPA.
Den finnes i to forskjellige størrelser, S og L og disse kan kobles sammen for å gjøre oppgaven mer utfordrende for hundene.
Kommer i fargene Lyseblå, Limegrønn og Orange.


Passer like godt for voksne hunder som til valper når alle hunder har behov for mental stimulering.
Vi har testet Toppl og kom frem til 4 ulike måter som den passet meget godt til etter vårt behov.

 

Test 1 - med Woof peanøttsmør for hund.
Hundene likte dette veldig godt, lå lenge med leken mellom framlabbene og slikket i seg godsakene. Personlig syntes jeg peanøttsmøret var et morsomt alternativ å kunne bruke i en aktiviseringsleke.
Ezy fikk servert dette etter en lang dag på kurs og det så ut som en velsmakende og beroligende opplevelse, som dere ser på bildet.

 

Test 2 - Med fôrkuler/godbiter.
Jeg prøver så godt jeg kan, spesielt på travle dager å benytte meg av begrepet "ditch the bowl" - det vil si å ikke gi hunden maten sin i en skål, men gi maten i form av et søk, i en aktiviseringsleke eller under trening.
Dette skaper bla gode vaner, hunden blir mentalt sliten og med dette lettere for å finne ro om det jeg har vært på jobb og ikke har tid til å gå tur eller trene med de.

Hver dag porsjonerer jeg opp måltidene som står på kjøkkenbenken hjemme i matskålene dems.
Så på bildet har jeg tatt en god nevne og puttet i leken.


 

Test 3 - Med en fryst porsjon av maten.
Et annet alternativ er å fryse litt av porsjonen med mat de skal ha i løpet av dagen som jeg pleier å gi dem før jeg reiser på jobb, eller rett etter vi har gått tur. Når maten blir fryst bruker de gjerne opp til 30 min, hvis ikke mer på å få i seg det lille måltidet. Dette tilfredsstiller også et naturlig behov som hunden har, med å bruke lenger tid på å få i seg maten enn om de skulle fått den i matskålen.

Her har jeg kuttet opp to små gulrøtter i terninger, dette er helt supert å gi til hundene for å bla redusere tannstein. Noen tørre skorper med brød, et egg, en spiseskje med leverpostei som er en god kilde til jern og for smakens skyld.
Dette blandes inn med en god porsjon av tørrfôret, vann og en liten dæsj med lakseolje til slutt.

Jeg blander det godt sammen og lar det stå i kjøleskapet opptil 30 min før jeg putter det i aktiviseringsleken. Dette er for at fôret skal løse seg opp og at de andre ingrediensene skal trekke seg inn i kulene.
Pleier å gjøre dette klart på morgenen, så det ligger i fryseren helt til de får det servert på kvelden.

Og dette elsker de!

 

Test 4 - Som avstandsbelønning.
Når hundene etter hvert får en forventning til aktiviseringsleken og blir glad når den kommer til syne, kan den også brukes som en avstandsbelønning under trening. Og kanskje spesielt i øvelser der hunden skal være på avstand fra deg, da bruker de naturlig lenger tid på belønningen siden de må dytte rundt på den for å få ut godbitene.
Bruk hundens beste godbiter, putt dem i Zogoflexen og bruk den som en morsom måte å belønne hunden på!

Videoen er en demonstrasjon på hvordan den kan brukes :)

 

Det var veldig gøy å teste dette produktet!
En litt annerledes aktiviseringsleke enn hva vi er vant med, men den kan brukes til så mye forskjellig. Veldig lett å rengjøre, pakke i treningsbagen siden den ikke tar så stor plass, godt rom til å fylle mat/godbiter i og ikke minst så er den morsom siden den danser rundt og triller av gårde med et lite dytt.
Å være opptatt med en sånn type aktiviseringsleke fremmer ro og det er en helt super oppgave å gi hunden for å trene på å være rolig et sted.

Burde absolutt testes, Toppl kan kjøpes her. :)