En veldig morsom og enkel måte å stimulere hunden mentalt på er å sette den i et søk på pappesker.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 75580374_4198475950192606_1374893865494653099_n.jpg

Etter mange erfaringer og samtaler med forskjellige hundeeiere og kursdeltakere, har jeg en oppfatning av at det er mange som misforstår dette med at hunden trenger både mental og fysisk stimuli for å oppnå en balanse som gjør at den trives bedre.

De går jo tur med hunden sin, men den virker fortsatt ikke fornøyd, hvorfor?
Jeg mener at alle hunder, uansett størrelse og rase, trenger denne balansen mellom mental og fysisk stimulering.
Og en god dæsj ro-trening!
Valper som også er kjent for sine raptusrunder/krokodillerunder, gjør at folk automatisk tenker at de må gå lenger tur med de. Dette kan være et tegn på at valpen er overtrøtt og det kan sammenlignes hos oss når det er over leggetiden til datteren min.
Man skal også være litt forsiktig med å gå for lange turer siden ikke skjelettet er ferdig utviklet. Hva er da et godt alternativ for å stimulere denne dotten på 4 ben som ødelegger alt i huset, stjeler ting og biter når disse raptusene oppstår?

Finn frem noen tomme skoesker, pizzaesker og generelt papp som det er forskjellig høyde, dybde og form på.
Kutt opp godbiter eller gi en porsjon av maten til hunden, så har du alt du trenger!

 

Disse godbitene er produsert av 100% fersk single protein kjøtt.
Korn og glutenfri - ingen tilsetninger, ingen konserveringsmidler, ingen biprodukter og er egnet også for råfòrere!
Konsistensen kan sammenlignes med kalkunkorv. De er faste nok til å dele opp godbiter i ønsket størrelse og veldig fin å fylle aktivitets-leker med.

Hundene mine elsker de for de både smaker og lukter godt!
Disse kan bestilles på Kreativhund.no!

Dette er også en super øvelse for de hundene som er litt "pinglete" og som ikke tar nye utfordringer like lett som andre hunder. For som oss, er hunder også forskjellige. Noen er tøffere og kaster seg gjerne ut i nye utfordringer/situasjoner, mens andre tenker seg litt om og vil utforske det litt mer før de hopper ut i det.
Med dette bygger vi en selvsikkerhet i hunden, siden vi tilfører noe nytt i miljøet dem er vant til å være i. Dette kan også kalles berikelse av miljøet.
Kort oppsummert stimuleres hunden mentalt, den blir utsatt for nye utfordringer/situasjoner som gjør den mer selvsikker og får masse belønning for det!


Et alternativ til valper/hunder som ikke er like tøffe i nye situasjoner:
Her slipper jeg hunden så den på eget initiativ går bort til pappeskene, når den viser interesse/begynner å se eller lukte på det rare som ligger bakken - kaster jeg godbiter i det området den snuser.
Jeg sier ingenting, jeg hjelper ikke hunden på noe måte bortsett fra at den får en godbit som forteller den "bra jobba, forsett med det du gjør".
Dette bidrar til at de går på utfordringen med en tanke om det dette var jo lett!
Om hunden dytter i pappeskene så de rører på seg eller om det blåser ute og vinden lager bevegelse i de uten at hunden vet det, er det bare bra.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er line.jpg

 

For hunder som har vært i lignende situasjoner tidligere utfordrer jeg gjerne med å tilføre andre ting som lager lyd, som er rart å gå på og som kanskje ser rare ut.
Nå legger jeg ut godbiter før jeg henter hunden og i tillegg vil jeg at hunden skal få beskjed om å gå inn i søket, istedenfor og bare hoppe ut i det.
Dette skaper også selvkontroll - at hunden skal lære seg å vente til den får beskjed om å gjøre noe.

Jeg sier ikke noe til hunden min her heller, den skal jobbe selvstendig og få utforske, søke og spise godbiter på egenhånd.
Bortsett fra når jeg trykker på lekebilen som lager lyd og beveger på seg, roser jeg den når den velger å komme bort for å spise godbitene som ligger oppå lekebilen. Dette er fordi jeg likte at hunden min tok den utfordringen som jeg ga den.

Om man ikke kan ha hunden løst, så er en langline et godt verktøy.
Pass på å holde lina høyt, så ikke den setter seg fast i det hunden søker på.

Lykke til med treningen!:)