Får du ikke trent nok, pågrunn av tidsmangel og plassmangel? Her er noen tips til hva du kan gjøre for å få trent mer.

For å få til enda flere treningsøkter med hundene i løpet av dagen, så må jeg være løsningsorientert når det kommer til plass. Noen lydighetsøvelser krever en del plass, så uten en bane eller stort område så er det det vanskelig å få trent på lange kjeder med de plasskrevende øvelse. Det å få trent på enkeltøvelser og delmomenter er jo bedre enn å ikke få trent. Hvis jeg kunne trent mer strukturert rundt huset, i gata og på gården der jeg holder kurs, så ville jeg fått trent oftere og ikke minst få mer variasjon og generalisering. De fleste har tilgang til en klubb å trene i, men for å få fremgang må man ha flere småøkter utenom trening på klubben.

Steg 1:

Skriv ned eller ta skjermbilde av kart over alle plasser du kan trene som du har lett tilgang til. Jeg brukte google maps med hybrid oversikt. Min liste:

  • Gården/kursplassen
  • Hjemme ute og i gata
  • Inne i huset

Steg 2:

Skriv ned alle øvelser og delmomenter

Steg 3:

Se på kartene dine og tegn inn hvilke øvelser du kan trene hvor. Lag en liste på siden. Prøv å utnytt plassen godt, lag gjerne flere forslag til hvor du kan trene øvelsene og delmomentene. Lag ditt eget system som passer for deg, men husk at jo tydeligere det er, jo lettere er det for dine treningskompiser å hjelpe til med å bygge og rydde banen :)

treningsplass gård

trene hjemme

En variant til dette er jo å skrive ned alle øvelsene du kan utføre på tur, og begynne å legge dem inn i turrutinen så får du flere repetisjoner på en dag. Har du med hunden på jobb, eller fritidsaktiviteter med ungene, kan du ta med de plassene og skrive ned hvilke øvelser du kan få trent på der.

Neste innlegg handler om hvordan jeg strukturerer treningen i løpet av dagene i uka. Stay tuned!

XOXO  - Éloïse