Gaffa er hjemme igjen etter sitt første valpekull, nå har vi en jobb foran oss for å komme tilbake i form!

Endelig er Gaffa hjemme igjen! Hun har vært hjemme på Blondietales kennel og hatt valper nå i vår. Hun virker i veldig god form alt i alt, men det er likevel mye å ta tak i. På mandag skal hun få en gjennomgang av vår flinke veterinær/kiropraktor før vi starter opp treningen for fullt, men vi er allerede såvidt i gang - og hovedfokuset er fysisk trening.

Gaffa kroppskontroll

Hunder er bygd så mesteparten av vekten, rundt 60 %, bæres på forbeina og de resterende 40 % på bakbeina. Innen hundesporten ønsker vi at hundene gjør en hel del øvelser som kan endre på denne fordelingen. En av mine favoritter, Hannah Branigan, gjorde en artig og svært nerdete test med sin tervueren Spark. Du kan lese hele bloggposten her, men det hun så var at om Spark hevet hodet i den posisjonen vi gjerne vil ha i fri ved foten (FVF) økte vekta på bakparten med rundt 13 %. Det krever altså en signifikant økning i fysisk styrke for å kunne holde en fin og flashy FVF sammenlignet med å gå med hodet i en nøytral posisjon. At denne økte vekten kan være slitsom og utfordrende for hunden merket jeg veldig tydelig hos Gaffa. Eller, det jeg merket var at det var kul umulig å få til lineføring og fri ved foten. Dette var en helt ny problemstilling for meg. Jeg trente med den ene og den andre metoden, jeg prøvde å «hvile oss i form», jeg fikk hjelp av en mengde ulike instruktører. Det var først da Hannah Branigan poengterte at hun var svak i bakparten at koblingen trillet ned. Hun klarte det faktisk ikke!

Gaffa pawpods

Dette var begynnelsen på et nytt treningsregime, som ikke overraskende gav uttelling i form av en helt annen FVF. Nå har hun dog mistet mye musklatur etter valpekullet og vi starter i stor grad fra scratch. MEN - det er heldigvis noe helt annet når jeg vet mer om hva som må til for å nå målet.

Når vi snakker om valper - vakre lille Kygo kommer til å gjeste CATCH camp i sommer sammen med sin nye familie. Han skal være med på kurset i styrke og kroppskontroll 12.-13. juli slik at matmor kan lære mer om hvordan legge best mulig grunnlag for en lang og god karriére som lydighets- og rallylydighetshund. Kombinasjonen av kropskontroll og styrke gir oss den presisjonen og farten vi ønsker.

Kygo

 I tillegg til de fristende valpesussene er det et supert kurs enten du vil forebygge skader hos en aktiv hund, du ønsker en mer bevisst hund så det blir enklere å lære inn presisjon eller du har en hund med en eller flere svakheter du ønsker å få hjelp med. Eksempler på typiske øvelser som kan kreve litt ekstra styrketrening for å få den presisjonen og utholdenheten som du ønsker er avstanden og andre posisjonsskifter, innganger, fri ved foten, øvelser med eksplosivitet, øvelser med brå oppbremsing og alle øvelser som krever utholdenhet over tid. Ja, det blir jo i grunn de fleste, men ikke alle hunder trenger like mye trening på alt. Primært er det styrke og stabilitet hundene trenger å trene på, men det kan også være behov for å trene fleksibilitet.

Lyst til å være med? Mer informasjon og påmelding finner du her! 

Gaffa lineføring